2 min. čitanja

Zadarski nadbiskup svečano blagoslovio vitraje koje je crkvi u Pakoštanima darovao Ante Gotovina

Zadarski nadbiskup svečano blagoslovio vitraje koje je crkvi u Pakoštanima darovao Ante Gotovina
Foto: Zadarski tjednik / HRT / Screenshot

PAKOŠTANE - U župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima zadarski nadbiskup Milan Zgrablić blagoslovio je danas 22 vitraja s oslikanim svecima na prozorima te župne crkve koji su zavjetni dar generala Ante Gotovine u ime pakoštanske bratovštine sv. Ante čiji je bratim general Gotovina, rodom iz Pakoštana.

Vitraje je oslikao Mirko Zubak, likovni umjetnik iz Zagreba.

Foto: HRT / Screenshot

– Svaka crkva je lijepa, a da bi bila još ljepša planirali smo, imali smo želju mnogo godina prije postaviti vitraje. Sretan sam jer smo imali i umjetnika, našeg akademskog slikara, Mirko Zubaka koji ih je i izradio. Pomogao je i Institut za zaštitu spomenika s kojim smo surađivali jer je oltar zaštićen, a posebno mi je važno zbog naše bratovštine Svetog Ante. Moj djed nije imao sinove i zato je mene, kao prvog unuka, uveo u tu našu tradiciju - kazao je Ante Gotovina.

Nadbiskup je na misi podijelio potpuni oprost sudionicima pučkih misija koje od 9. do 12. ožujka u pakoštanskoj župnoj crkvi predvodi pater Ivan Ike Mandurić, .

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Ante Gotovina darovao 22 vitraja crkvi u Pakoštanima
PAKOŠTANE - General Ante Gotovina ispunio je zavjet i u ime pakoštanske bratovštine Sveti Ante župi darovao 22 vrijedne vitraje s oslikanim svecima - za 22 prozora crkve u centru Pakoštana. Svečano misno slavlje održat će se u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima u nedjelju, 12. ožujka,…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.