1 min. čitanja

Zadarska policija: "Ne palite vatru na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci"

Zadarska policija: "Ne palite vatru na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci"
Foto: PU zadarska

Zbog velikih vrućina i visokih temperature postoji veća opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru te stoga podsjećamo na zabranu loženja vatre na otvorenom prostoru.

Na zadarskom području u protekla dva dana su evidentirani požari trave i niskog raslinja. Tako je u četvrtak poslijepodne izbio požar na predjelu mjesta Žerava, a dan ranije, u srijedu 23.kolovoza, u  mjestu Briševo, na predjelu Mazije i ranije na području Ninskih stanova.

U događajima nitko nije ozlijeđen. Policijski službenici utvrđuju okolnosti nastanka požara.

Policijska uprava zadarska upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Zadarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru te u tom razdoblju javne vatrogasne postrojbe ne izdaju odobrenja za loženje vatre na otvorenom.

Tijekom ljetnih mjeseci zbog velikih vrućina i visokih temperature postoji veća opasnosti od izbijanja požara na otvorenom prostoru.

Najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru su nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja, bacanje opušaka i slično.

Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.

- Stoga upozoravamo građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima - poručuju iz Policijske uprave zadarske.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.