1 min. čitanja

Zadarska cesta uz more se raspada: “Zbog udara valova u obalni zid, propada asfaltni sloj”

Zadarska cesta uz more se raspada: “Zbog udara valova u obalni zid, propada asfaltni sloj”
Foto: Krešimir Sorić / 057. info

ZADAR – Uređenje Obale kneza Trpimira nije na vidiku, za razliku od lošeg stanja obalnog zida, zbog čega je ovih dana dio te opasne i često potopljene ceste na kratko bio prekriven daskama.

– Na dionici Trpimirove obale, od Doma za starije i nemoćne osobe do Marexa, evidentirali smo podlokavanje obalnog zida, stoga smo dali nalog za sanacijom ugovorenom izvođaču održavanja Stipčeviću. Na pojedinim mjestima djelovanje morskih stuja i valova su u tolikoj mjeri oštetili obalni zid da dolazi do propadanja asfaltnog sloja – rekao je za 057.info pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela, ističući kako će “do konačnog rješenja, rekonstrukcije sa zahvatima unutar mora, uložiti sav potreban napor mogućim intervencijama”.

Konačno rješenje je svakako već odavno trebalo dobiti datum realizacije, na što je nedavno upozorio Zadranin, koji živi uz Trpimirovu obalu, predlažući barem jednostavni zahvat kojim bi napokon dobili suhu cestu bez soli. A on predlaže jedan do dva reda stijena, kako bi se valovi o te stijene razbili i raspršili do ceste. Na taj način more više ne bi polijevalo ovu prometnicu kojom se s Puntamike i Dikla vozi do središta Zadra.I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.