2 min. čitanja

Zabilježeno više hitnih medicinskih slučajeva s dubrovačkih i zadarskih otoka

Zabilježeno više hitnih medicinskih slučajeva s dubrovačkih i zadarskih otoka
Foto: DNŽ

Službenici dubrovačke kapetanije jučer su u dva navrata izvršili MEDICO akcije prema pacijentima sa otoka Lopuda i Koločepa.

Prva MEDICO akcija pokrenuta je jučer u 06.15 sati slijedom zahtjeva dežurnog liječnika sa otoka Lopuda za pacijenta, državljanina Republike Hrvatske teško ozlijeđenog u prometnoj nesreći. Prije preuzimanja pacijenta službenici LK Dubrovnik na spasilačku brodicu ukrcali su djelatnike HMP Dubrovnik te su nedugo potom na Lopudu ukrcali pacijenta i prevezli ga u dubrovačku Luku Gruž, kamo su pristali u 07.25 sati, a pacijent je preuzet u daljnje medicinsko postupanje prema OB Dubrovnik.

Na Lopudu nastradao motociklist - ugrožen mu je život!
Do nesreće je došlo u ranim jutarnjim satima kada je vozač motocikla izgubio kontrolu nad vozilom, pao i teško se ozlijedio. Za sada nisu poznati uzroci nesreće, no poznato je da je nesretni motociklist smješten na intenzivnom odjelu dubrovačke bolnice gdje mu se liječnici još uvijek bore z…

Drugu MEDICO akciju službenici LK Dubrovnik izvršili su jučer prema pacijentu, državljaninu Izraela, ozlijeđenom pri padu između brodice i rive u more.

Zahtjev za prijevoz pacijenta u LK Dubrovnik zaprimljen je u 18.45 sati, a prije polaska na spasilačku brodicu ukrcani su djelatnici HMP Dubrovnik, koji su pacijenta po dolasku na Koločep pripremili za prijevoz i pratili u povratku prema Dubrovniku. Iskrcaj u Luci Gruž izvršen je sinoć u 19.35 sati, kada je pacijent medicinski zbrinut u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Posljednju MEDICO akciju jučer su izvršili službenici Lučke kapetanije Zadar prema pacijentici, državljanka Republike Hrvatske, sa otoka Oliba u Zadar.

Zahtjev za hitan medicinski prijevoz u LK Zadar zaprimljen je sinoć u 22.43 sata, a nedugo nakon isplovljavanja iz luke Gaženica, liječnička pratnja ukrcana je u luci Silba.

Nakon pristajanja u Olibu pacijentica je pripremljena za ukrcaj i prijevoz sa liječničkom pratnjom prema Zadru, kamo su pristali noćas u 02.10 sati, kada su pacijenticu preuzeli djelatnici HMP Zadar u daljnje postupanje prema OB Zadar, čime je ova akcija uspješno okončana.

D.G. 

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.