1 min. čitanja

Za porečke poduzetnike izdvojeno 30% više sredstava nego godinu ranije

Za porečke poduzetnike izdvojeno 30% više sredstava nego godinu ranije
Foto: Boris Kačan

POREČ - Grad Poreč je iz gradskog proračuna dodijelio ukupno 68 bespovratnih potpora porečkim poduzetnicima i obrtima, temeljem Programa poticanja razvoja poduzetništva za 2022. godinu i Javnog poziva poduzetnicima za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva. Za potpore je u proračunu izdvojeno oko 30% više sredstava nego godinu ranije.

Čak je 20 poduzetnika/obrtnika početnika ostvarilo pravo na potporu, sedam više nego prošle godine što je porast veći od 50 % u odnosu na godinu ranije. Nakon potpora poduzetnicima početnicima koji prvi put otvaraju obrt ili trgovačko društvo, najviše sredstava dodijeljeno je za nabavku dugotrajne materijalne imovine, a potom za digitalizaciju poslovanja te potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje.

Kao i prošlih godina, 20 % veću potporu ostvarile su žene poduzetnice

Od 68 ukupno dodijeljenih potpora, 40 ih je dodijeljeno obrtima/trgovačkim društvima kojima su žene 100 % vlasnice, odnosno, 60 % potpora ostvarile su žene poduzetnice. Mladim se poduzetnicima početnicima dodijeljeni iznos potpore u sklopu mjere 1. uvećavao za 10 %.

Novost u odnosu na prošlogodišnji Program je čak 50 % veći iznos potpore u sklopu mjere 3 za zapošljavanje/samozapošljavanje osoba s invaliditetom, osoba starijih od 50 godina prijavljenih na HZZ Poreč te osoba koje su u evidenciji HZZ Poreč dulje od šest mjeseci.

Kako napominju u Gradu, s potporama će nastaviti i u ovoj godini, koje stalno prilagođavaju poduzetnicima/obrtnicima kroz razgovor i povratne informacije koje dobivaju od njih i udruženja.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.