1 min. čitanja

Wings for Life u nedjelju ponovo u Zadru

Wings for Life u nedjelju ponovo u Zadru
Foto: WFL

ZADAR – Utrka Wings for Life, koja se od 2014. trči diljem svijeta, u nedjelju 8. svibnja ponovo starta u 13 sati s Liburnske obale u Zadru.

Nakon dvije pandemijske godine, kada se trčalo samostalno uz aplikaciju, ovogodišnja utrka u Zadru koja ponovo okuplja 5000 trkača na zajedničkom startu, već je rasprodana. Humanitarni cilj, pronalaska izlječenja ozljeda leđne moždine, je i ove godine privukao velik broj zainteresiranih u Zadar, kao dio utrke koja je postala najmasovnija na svijetu i trči se na šest kontinenata istovremeno. Devetu godinu zaredom trkači će prikupljati sredstva za ovaj plemeniti cilj.

– Ovaj događaj postao je zaštitni znak grada Zadra i hvala organizatorima što su ostali vjerni našem gradu. Hvala trkačima koji su strpljivo čekali ovu utrku dvije godine. Vjerujem kako i ove godine sve sudionike spremno dočekujemo, baš kao i samu utrku koja na jedinstven način podiže svijest o problemima osoba s ozljedama leđne moždine – rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Zadra, Branko Dukić.

– Bit ćemo globalno jedna od sedam organiziranih utrka na službenim lokacijama, a trčat će se također putem aplikacije u ukupno 165 zemalja. Slike Zadra i naše utrke obići će u nedjelju cijeli svijet i htjela bih se zahvaliti gradu, gradskim službama i policiji, jer Zadar je predivan domaćin koji maksimalno podržava utrku. Svakako se moramo zahvaliti i volonterima, bez kojih ovo ne bi bilo moguće organizirati – rekla je Iva Milevoj, u ime organizacijskog odbora Wings for Life World Run utrke.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.