2 min. čitanja

WINGS FOR LIFE Sve spremno u Zadru za globalnu utrku godine

WINGS FOR LIFE Sve spremno u Zadru za globalnu utrku godine
Foto: Wings For Life / Press

ZADAR - Jedinstvena globalna utrka Wings for Life World Run održat će se u nedjelju, 5. svibnja, po 11. put. U Zadru, gradu morskih orgulja i najljepših zalazaka sunca na svijetu, naći će se u nedjelju osam tisuća trkača i sudionika u kolicima iz čak 29 zemalja s istim ciljem na umu: pomoći humanitarnoj zakladi Wings for Life u pronalasku lijeka za ozljede leđne moždine.

Svi startaju u isto vrijeme, u 13 sati po lokalnom vremenu, a prema vremenskoj prognozi, od presretačkog vozila u Zadru trkači će bježati na oko 20 °C. Kako biste svoje tijelo pripremili za trčanje po višim temperaturama i suncu, neka vam boca za vodu ovih dana bude najbolji prijatelj; hidratizirajte se i prije i tijekom utrke.

Niz okrjepnih stanica bit će raspoređen duž staze (u razmaku od 2,5 km do 15. km, a potom svakih 5. km) na kojima će svim sudionicima na raspolaganju biti voda i izotonični napitak.

Zbog održavanja utrke očekuje se pojačan promet na cestama i pojačane gužve. Policija će provoditi posebnu privremenu regulaciju prometa na Poluotoku, a kasnije duž cijele trase utrke.

Na dan utrke, u nedjelju 05. svibnja 2024. godine za sav promet biti će zatvorena:

· Liburnska obala i Obala kralja Tomislava od gradskog mosta do Ulice Narodnog lista od 09.30 do 14.00 sati

· Obala kralja Tomislava, Ulica Zrinsko-Frankopanska, Put Murvice, Ulica dr. Franje Tuđmana, Ulica Ante Starčevića od 12.45 do 14.00 sati

· Jadranska magistrala D – 8, pravac Biograd prema Šibensko-kninskoj županiji od 12.50 do 14.30 sati

Zbog održavanja utrke očekuje se pojačan promet na cestama i pojačane gužve. Policija će provoditi posebnu privremenu regulaciju prometa na Poluotoku, a kasnije duž cijele trase utrke, stoga policija apelira na sve sudionike u prometu za strpljenje i da poštuju naredbe, upute i smjernice policijskih službenika na terenu, te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu. Također, savjetuju građane da u naznačena vremena koriste obilazne cestovne pravce.

Policija će na dan održavanja javnog okupljanja, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja, snimati mjesto održavanja javnog okupljanja na području grada Zadra (Poluotok) kao i duž cijele trase kretanja trkača.

Za pripremu i samo održavanje utrke na snazi će biti i posebna regulacija prometa u mirovanju koja se odnosi na javna parkirališna mjesta na Liburnskoj obali:

Alternativna parkirališna mjesta su na prostoru Ravnica i bivše vojarne Franka Lisice.

Sva navedena parkirališna mjesta bit će slobodna od nedjelje, 5. svibnja, u večernjim satima.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.