2 min. čitanja

"Vrime" od bakalara - da, ako imate ovu svotu u novčaniku!

"Vrime" od bakalara - da, ako imate ovu svotu u novčaniku!
Foto:Pexels

SPLIT - Ako smo prošle godine pisali kako cijene bakalara lete u nebo, onda ove godine možemo slobodno napisati da su prešle svaku granicu.

Zvali su ga sirotinjskom ribom kraljevskog okusa. No, teško će si ga "sirotinja", koje je u Hrvatskoj sve više, ovoga Božića moći priuštiti.

Cijene bakalara jednostavno odlaze na mjesta gdje "sirotinja" ne zalazi, da se tako slikovito izrazimo. Na splitskoj tržnici vi tako ove godine ne možete kupiti kilogram bakalara za manje od 42 eura, izvještava u svojoj reportaži N1!

Usporedbe radi, prošle ga je godine bilo moguće pronaći za 33 eura po kilogramu. Još suludije zvuči podatak da za 1 kilogram bakalara možete kupiti čak 7 kilograma kozica. Ma zapravo sve što kupite od morskih plodova vjerojatno će biti jeftinije od bakalara. Ali, bakalar je tradicija, a Hrvati vole tradiciju pa makar tradicionalno ne imali novaca.

Narasle su tako cijene hrane i pića u Lijepoj našoj u odnosu na prošlo blagdansko razdoblje nekih 30-40 posto. Tko preživi, pričat će.

J.T.

Pročitajte još:

Cijene suhog bakalara lete u nebo - Cijene od 250, pa do 370 kuna za kg!
Bakalar, omiljeno jelo Hrvata za Badnjak, ove godine poskupio je oko 30 posto u odnosu na prošlu godinu, čime se uklopio u rekordna poskupljenja hrane ove godine. Podsjetimo, potrošačke cijene u Hrvatskoj porasle su u studenome za 13.5 posto, pa je tako inflacija dosegnula novu najvišu razinu od kada
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.