3 min. čitanja

Vrijeme od siječnja do travnja vrijeme je kad treba pripremati radnike za sezonu, posebno one iz trećih zemalja

Vrijeme od siječnja do travnja vrijeme je kad treba pripremati radnike za sezonu, posebno one iz trećih zemalja
Foto: Pixabay

Kako zadržati radnu snagu i privući kvalitetan kadar u Hrvatsku, i ove je godine goruće pitanje za mnoge poslodavce, posebice u građevinarstvu i turizmu. Mnogi se okreću tržištu radne snage iz trećih zemalja, ponajviše Azije.

O nedostatku kvalitetnih kadrova u središnjem Dnevniku HTV-a govorila je Jelena Tabak, predsjednica Udruženja ugostiteljstva HGK.

- Nastojimo raditi cijelu godinu, a ne samo sezonu tako da je upravo ovo vrijeme od siječnja do travnja vrijeme kad treba pripremati radnike, posebno one iz trećih zemalja. Sasvim sigurno je da će nam i ove godine nedostajati radnika kao što je to bilo i lani. Već se nešto napravilo po tom pitanju i još se trebaju napraviti neke izmjene koje bi na definitivno mogle pomoći - govori Tabak.

Kaže da se u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji ne može zaposliti pomoćni konobar iz trećih zemalja, nego ga se može zaposliti samo sezonski što nije slučaj u drugim obalnim županijama.

- Radnici iz trećih zemalja uglavnom se zapošljavaju na pomoćnim mjesta, to su poslovi koji nisu nužno u prvim redovima jer je uvijek bolje da su domaći radnici oni koji dočekuju gosta i koji razgovaraju s njima i govore im o našoj hrani, baštini i svemu što imamo - kaže Tabak.

Naglašava kako u slučaju da se radi o radnicima koji znaju jezik, kao na primjer radnici iz naše blizine, nije problem da budu u "prvim redovima". Međutim, sve je veći problem naći radnika koji poznaje jezik.

- Naše procjene su da nam je prošle godine nedostajalo oko 35 tisuća radnika koji su gotovo u potpunosti popunjeni radnom snagom van Hrvatske od kojih je 19 tisuća bilo s područja dalekog istoka, uglavnom Filipini i Nepal. Ostali su bili iz područja bliže nama.

U Hrvatskoj sve više stranih radnika

Među više od sto tisuća stranih radnika u Lijepoj Našoj i Filipinka Joy Uziel Torres posao i drugi dom pronašla je u Zagrebu. U Hrvatskoj je već nekoliko mjeseci, radi u Agenciji za zapošljavanje, zadovoljna je poslom i ljudima.

Čak 400 registriranih agencija za zapošljavanje u potrazi je za kvalitetnim stranim radnicima za kojima potražnja stalno raste.

Stjepan Jagodin, direktor Agencije za posredovanje u zapošljavanju, kaže da su Filipinci najpoželjnija radna snaga, kada se govori o radnicima iz trećih zemalja.

- Mi smo u nekoliko godina zaposlili oko 5 tisuća Filipinaca, kulturološki su prilagodljivi i govore engleski, što je poslodavcima u Hrvatskoj jako bitno - ističe.

Samo lani izdano je oko 124.000 radnih dozvola, najviše za sektor turizma i građevinarstva, no potreba postoji i u rastućoj informatičkoj industriji.

- Što se tiče zakona o strancima, on se mijenja jer moramo implementirati izmijenjenu direktivu koja se odnosi na tzv plavu kartu ili uvoz kvalificirane visokostručne radne snage za potrebe informatičkog sektora i idemo na sto veću fleksibilizaciju i digitalizaciju procesa - kaže Admira Ribičić, direktorica Odjela za zakonodavstvo i pravne poslove HUP-a.

Uz radnike iz okružja najviše zapošljavamo one iz Nepala, Indije, Filipina i drugih dalekih zemalja.

- Okrenuli smo se prema Uzbekistanu. To je tržište gdje dolaze fizički jači ljudi i dobri su radnici u građevini. Okrećemo se prema Turskoj a sada pregovaramo i s Agencijom u Peruu. Apsolutno nema grane koja nam se nije obratila i jedino se administrativna zanimanja ne traže - rekla je Manuela Vukelić, direktorica Agencije za zapošljavanje Kutina.

Na Zavodu za zapošljavanje gotovo je 120.000 nezaposlenih i više od polovine su žene. Velik broj osoba dugotrajno je nezaposleno. Dio njih uključuje se u novi program "Posao plus."

- Tim programom potencijalnih 65.000 naših dugotrajno nezaposlenih osoba bi se moglo prekvalificirati i budući da program traje do tri godine i da sadrži više mjera mi bi bili zadovoljni da njih 10% uključimo na tržište rada - objašnjava Ruža Hrga, pomoćnica ravnatelja za sektor tržišta rada HZZ-a.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.