1 min. čitanja

Vlado Bjelajac izložbom podvodnih fotografija dočarao podvodni svijet onima koji se ronjenjem ne bave

Vlado Bjelajac izložbom podvodnih fotografija dočarao podvodni svijet onima koji se ronjenjem ne bave
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ - Vlado Bjelajac, autor izložbe podvodnih fotografija “Lebdenja / Potrage / Susreti”, u srijedu je u Galeriji “Batana” održao prigodno predavanje na temu “Ronjenje i podvodna fotografija”. Veliki interes pokazali su kako kolege ronioci, tako i oni koji se s ovim sportom nisu nikada susreli.

Ljepotu ronjenja, od bestežinskog stanja do prizora koji ronioce dočekaju prilikom zarona, Bjelajac je pokušao dočarati podvodnim fotografijama iz arhive, kao i podvodnim snimcima. Na platnu su se tako pronašle fotografije i videi s brojnih olupina, zatim ronjenje u spiljama Cenote u karipskom dijelu Meksika, žarki koralji, kao i razna morska bića – morski konjici, riba pauk, kokot, riba klaun, kitopsina, morski lav…

Foto: Grad Rovinj

Dotaknuo se i podvodne fotografije objasnivši zašto se fotoaparati zatvaraju u kućišta, te zašto sa sobom, osim fotoaparata, uvijek nosi i GoPro kamericu. Inače, Bjelajac je završio dva tečaja podvodne fotografije, 2009. i 2010. godine.

Ovim je predavanjem zasigurno uspio barem dio publike motivirati da se i sami počnu baviti podvodnom fotografijom, da krenu na putovanja u udaljenija mora, ali je također, baš kao što je to htio učiniti i sa samom izložbom, još revnije dočarao podvodni svijet onima koji se ronjenjem ne bave.

Svi koji su propustili predavanje, a željeli bi imati predodžbu o morskim prostranstvima i njegovim bićima, još uvijek stignu posjetiti Bjelajčevu samostalnu izložbu podvodnih fotografija otvorenu u Galeriji „Batana“ sve do 13. studenog.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.