1 min. čitanja

Vlada usvojila Odluku o Nacionalnom planu traganja i spašavanja osoba u pogibelji na moru

Vlada usvojila Odluku o Nacionalnom planu traganja i spašavanja osoba u pogibelji na moru
Foto: HRT / Screenshot

Vlada RH posljednjoj Sjednici usvojila je Prijedlog uredbe o Nacionalnom planu traganja i spašavanja osoba u pogibelji na moru.

Predloženom uredbom utvrđuju se način i detaljniji uvjeti obavljanja poslova službe traganja i spašavanja osoba, u pogibelji na moru, operativni postupci i službeni zapisi službe traganja i spašavanja, stjecanje stručne izobrazbe i osposobljavanje osoba koje obavljaju službu traganja i spašavanja osoba, jedinice traganja i spašavanja na moru i obalne promatračke jedinice, uređivanje prava i obveza dobrovoljaca i uvjeta sklapanja i raskidanja ugovora o dobrovoljnom obavljanju poslova traganja i spašavanja osoba u pogibelji na moru.

Ministarstvo je izradilo predmetnu Uredbu zbog potrebe usklađivanja s odredbama Pomorskog zakonika te s obzirom da postojeći Nacionalni plana traganja i spašavanja ljudskih života na moru, nikada nije noveliran (op.a. =uveden u Zakon) u protekle 24 godine.

Radi provedbe ove Uredbe neće biti potrebno ustrojavanje novih organizacijskih jedinica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.