2 min. čitanja

Vlada privremeno dala Marinu Zadar na korištenje zadarskoj Lučkoj upravi

Vlada privremeno dala Marinu Zadar na korištenje zadarskoj Lučkoj upravi
Foto: eNavtika / Youtube / Screenshot

ZADAR - Vlada Republike Hrvatske na posljednjoj je, 257. sjednici, donijela Odluku kojom Lučkoj upravi Zadar na privremeno gospodarsko korištenje daje lučko područje luke posebne namjene – luke nautičkog turizma – Marina Zadar i pomorskog dobra na dijelu k.o. Zadar.
 
Luka i pomorsko dobro se Lučkoj upravi Zadar daju na privremeno upravljanje i korištenje na godinu dana, računajući od dana preuzimanja upravljanja lučkim područjem i pomorskim dobrom, odnosno do donošenja odluke o koncesiji i zaključenja ugovora o koncesiji u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja lučkog područja luke posebne namjene i pomorskog dobra.
 
Područje pomorskog dobra koje se daje na privremeno upravljanje obuhvaća z.k.č.br.: 3558/2, 3561 i 3562, sve u k.o. Zadar, a površina lučkog područja ukupno iznosi 56.211 m², dok površina pomorskog dobra ukupno iznosi 3.248 m².
 
Navedenom odlukom određene su i obveze Lučke uprave Zadar, koja je dužna osigurati red, čuvanje i zaštitu objekata, plovila i opreme koji su zatečeni na lučkom području na dan preuzimanja luke. Za plovila za koja su zaključeni ugovori o vezu, Lučka uprava je dužna ponuditi nove ugovore o vezu na rok na koji joj je i luka dana na upravljanje.
 
Također, Lučka uprava radnicima trgovačkog društva Tankerkomerc d.d. mora ponuditi ugovore o radu koji su vremenski ograničeni rokom na kojoj je Lučkoj upravi Zadar luka i pomorsko dobro dano na upravljanje.
 
Temeljem ove Odluke Lučka uprava Zadar ovlaštena je u ime Republike Hrvatske, a za svoj račun ostvarivati prihode s naslova pruženih usluga od općeg interesa, usluga dizanja i/ili spuštanja plovila te drugih usluga neophodnih za funkcioniranje luke.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Austrijski nautičari u zadarskoj marini zabrinuti: “Provaljeno je u osam jahti, zataškavaju li se incidenti?”
Iz Austrije nam se javio zabrinuti nautičar koji već više od dva desetljeća svoj brod ima privezan u zadarskoj marini Borik. Istupio je, kako nam tvrdi, u svoje i ime ostalih vlasnika plovila u toj marini koji su zabilježili provale, krađe i oštećenje imovine. Neki od vlasnika primijetili
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.