1 min. čitanja

Vlada donijela Odluku o donošenju Programa potpore za otočne tržnice

Vlada donijela Odluku o donošenju Programa potpore za otočne tržnice
Foto: Pixabay

Vlada Republike Hrvatske je na 263. sjednici održanoj u četvrtak 16. studenog 2023. godine donijela Odluku o donošenju Programa potpore za otočnu infrastrukturu za trženje kao pomoć u lancima opskrbe.

Cilj Programa je pružiti financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave na otocima kao područjima s posebnim razvojnim specifičnostima u izgradnji ili nadogradnji tržnica.

Tržnice su prodaji prostori od iznimnog značaja za lokalne zajednice za svakodnevnu ponudu sviježih i prerađenih poljoprivrednih proizvoda te su one osiguravatelj ekonomske sigurnosti poljoprivrednih proizvođača, posebno malih, lokalnih poljoprivrednika, izvor tradicionalne gastro ponude, ali i značajno turističko odredište svakog mjesta.

Prihvatljive mjere su izgradnja i/ili nadogradnja tržnice u vlasništvu jedinica lokalne samouprave na hrvatskim otocima na kojima je osiguran prostor za prodaju ribe i plasman proizvoda označenih zaštićenom oznakom izvornosti, zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla ili kao zajamčeni tradicionalni specijalitet, kao i onih označenih kao Hrvatski otočni proizvod.

Osigurana sredstva su 2 milijuna eura s maksimalnim intenzitetom potpore od 100% prihvatljivih troškova, odnosno do 400 tisuća eura po korisniku potpore. Sredstva su osigurana u Državnom proračunu.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.