2 min. čitanja

Vježba službi za reagiranje u kojoj je simuliran sudar između tankera i "Ro-Ro" broda te se iz tankera izlilo 10 tona mazuta

Vježba službi za reagiranje u kojoj je simuliran sudar između tankera i "Ro-Ro" broda te se iz tankera izlilo 10 tona mazuta
Foto: Pomorsko je dobro

U Trstu je održana vježba u sklopu projekta NAMIRS u kojoj se provjeravala pripravnost službi za reagiranje na iznenadna onečišćenja mora, standardne operativne procedure te suradnja između država Italije, Slovenije i Hrvatske.

Također se provjeravala i brzina reakcije te međusobna suradnja i komunikacija između navedenih država. Kroz ovu vježbu je simuliran sudar između tankera i "Ro-Ro" broda, te se iz tankera izlilo 10 tona mazuta. Nadzor se, osim s mora, vršio i iz zraka iz helikoptera.

Foto: Pomorsko je dobro

Vježba je uspješno provedena, a na vježbi su sudjelovali: Centralna europska inicijativa, talijanska Obalna straža, Ministarstvo zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Civilna zaštita Republike Slovenije, ATRAC, Fakultet pomorskih znanosti i prometa, Nacionalni institut oceanografije i primjenjive geofizike te ostali bitni sudionici koji su uključeni u pripravnost i reagiranje na iznenadna onečišćenja mora.

Nakon završetka vježbe je napravljena evaluacija u kojoj su sudjelovali svi sudionici. Ispred Županijskog operativnog centra Splitsko – dalmatinske županije prisustvovali su predstavnici Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, predstavnik CIAN-a, predstavnik INA-e, predstavnici Lučke uprave Split, objavljeno je na stranicama Pomorsko je dobro.

A.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.