1 min. čitanja

Više od pola tone kokaina zaplijenjeno u riječkoj luci!

Više od pola tone kokaina zaplijenjeno u riječkoj luci!
Foto: Luka Rijeka / Ilustracija

RIJEKA - Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, kokain visoke čistoće nalazio se u kontejnerima koji su pronađeni u terminalu luke.

Više od pola tone kokaina vrijednoga oko 20 milijuna eura zaplijenjeno je u zajedničkoj akciji policije i carine u riječkoj luci unazad nekih mjesec i pol dana, piše Jutarnji list.

Iz policije nisu željeli danas dati ikakav komentar ove informacije, no kako se neslužbeno doznaje, kokain visoke čistoće nalazio se u kontejnerima koji su pronađeni u terminalu luke, odakle su trebali biti dalje kao kontejnerski teret kamionima prevožen do svojih destinacija, najvjerojatnije na područje zapadne Europe.

Premda policija ništa nije željela reći o samoj zaplijeni, prema informacijama Jutarnjeg lista droga je pronađena u nekoliko raznih pošiljki, a ne na jednom mjestu. To dalje znači da nije riječ o nasumičnom pronalasku, već ili nekoj vrsti kontrole sumnjivoga tereta, ili pak o pomno nadziranoj akciji u kojoj su policajci čekali da droga stigne kako bi je mogli zaplijeniti.

Također, nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju da li je policija za sad nekog osumnjičila zbog ovih pošiljki koja spadaju u red jednih od najvećih ikada na području RH. Najveća evidentirana zapljena je ona iz 1999. kada je u kontejneru upravo u riječkoj luci pronađeno 660 kg. Prošle godine u Luci Ploče pronađeno je 600 kilograma.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.
//