1 min. čitanja

VIS Zauzeli pomorsko dobro i tjeraju sve oko sebe: "Tu smo kao djeca naučili plivati, a sad nam prijete!"

VIS Zauzeli pomorsko dobro i tjeraju sve oko sebe: "Tu smo kao djeca naučili plivati, a sad nam prijete!"
Foto Antica Rocklyn Rušinović

VIS - Divljaka na našoj obali ima od Savudrije do Prevlake, no nažalost, o devastaciji i bespravnom zauzimanju pomorskog dobra piše se isključivo ljeti ili na društvenim mrežama. A onda se na to obično zaboravi. Na to su valjda računali i ovi iz priče s Visa koji su ispred svoje kuće, na svoju ruku, pružili terasu, stepenice i, kako to obično ide, proglasili sve "svojim".

- Ovdje su u pitanju bespravna terasa i stepenice na pomorskom dobru te ilegalno postavljanje ležaljki, daske, jastuka, čak sušila za robu na pomorskom dobru. Vlasnici ove kuće tvrde da takozvani Puntarićev most sada pripada isključivo njima i njihovim gostima kojima to iznajmljuju. Živim ljeti u kući pokraj njihove i skupa sa cijelim susjedstvom se kupamo tu cijeli svoj život - objavila je Antica Rocklyn Rušinović u grupi "Tražim nudim otok Vis".

- Tu smo svi kao djeca naučili plivati, a s Puntarićevog mosta skakati. Vlasnici su tokom ljeta više puta izašli na most da bi tjerali, maltretirali i zastrašivali mene i moje susjede i njihovu djecu, ponekad i prijetnjama.

Kada niti jedna nadležna institucija nije do sada reagirala unatoč brojnim molbama, smatram da mi je građanska dužnost ovim putem bar obavijestiti stanovništvo Visa o tome što se ovdje događa. Zahvaljujem svima koji su podržali naše susjedstvo u ovim tužnim i frustrirajucim trenucima - piše Rušinović i objavljuje fotografije s lica mjesta.

Foto: Screenshot

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.