3 min. čitanja

VIRSKI RIBOLOVNI MEMORIJAL Poznato je tko najbolje lovi ribu!

VIRSKI RIBOLOVNI MEMORIJAL Poznato je tko najbolje lovi ribu!
Foto: Press

Natjecanje u ribolovu okupilo je osam dvočlanih i tročlanih posada u disciplinama ribolova štapom iz brodice te, po domaći, rukom iz barke.

Antonio Tonči Liverić, na Viru poznat kao Spavalica te još poznatiji kao doajen turizma i sportskog ribolova na otoku Viru, bio je dugogodišnji predsjednik ŠRD Vir i dobri duh ovog Kupa.

Njegova obitelj i ŠRD Vir krajem lipnja organiziraju Memorijalni kup kako bi se trajno sačuvala uspomena na čovjeka kojemu su sportski ribolov i udičarenje bili „izgovor“ za druženje, ribarsku ćakulu, čašćenje i – oprostite na francuskom – podyebavanje.

Zato je pored svih medalja i trofeja na ovom natjecanju ponajveća čast sadržana u dobivanju nagrade za fair play, a to se u prijevodu čita kao natjecateljska nesposobnost hvatanja makar jednog primjerka ribe na Virskom braku. I to tijekom četiri sata ribolova.

Prvi put na Memorijalni kup „Tonči Spavalica“ došao je poznati novinar i ratni reporter „Večernjeg lista“ Hassan Haidar Diab. Negdje između promocije dokumentarnog filma o njegovom životu i profesionalnih obaveza, Hassan je svratio do otoka Vira i klupske "Konobe kod Spavalice“.

Tko je bio najbolji?

U kategoriji štapom iz brodice pobijedili su Zvonko Gašpar, Ivica Bulić i Jozo Ilić s 31. ulovljenom ribom težine 3.847 grama. Udičari „Sipe“ iz Benkovca tako su ponovili uspjeh s posljednjeg Memorijala, iako njihov nedjeljni saldo nije bio ni blizu rekordnog ulova iz 2022. kada je ista udičarska posada uhvatila 84 ribe ukupne težine 13.400 grama. Benkovčanima pripada i najveći ulov na natjecanju – lijepi pic težine 315 grama.

To je bio sjajan ulov, sada su okolnosti na moru bile drukčije. Ovo nam je druga pobjeda na Memorijalu, a dva puta smo bili drugi – dodao je Gašpar iz pobjedničkog tima. Drugo mjesto i srebrne medalje pripale su Anti Guziću, Roku Pešutu i Romanu Šimunkoviću s ulovom 9 riba težine 1.267 grama, također udičarima „Sipe“, dok su treće mjesto osvojili domaći udičari Boris Bulić, Robert Liverić i Igor Marić s ulovom 9 riba težine 1.100 grama.

Dvije ribe ukupne težine 293 grama uhvatila je paško-novigradsko-zagrebačka kombinacija Oliver Alaburić, Duško Mazić-Palestrina i Valentino Odin, a bez ulova ostali su Halil Kapić, Suad Samardžić, Dedo Pjanić te Davor Liverić i Mario Grgetič. Za taj su pothvat nagrađeni bocom vrhunskog vina.

U konkurenciji ribolovaca koji su lovili rukom iz barke nastupile su dvije virske dvočlane posade, a uspješniji su bili Filip Čepić i Vito Liverić koji su uhvatili ribe težine 562 grama. Branko Dabičić i Marin Grnčić uhvatili su dvije ribe ukupne
težine 216 grama. Čepiću i Liveriću bila je ovo prva pobjeda na Memorijalu, ali ne i
posljednja – nadaju se mladi virski ribolovci.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.