2 min. čitanja

Vikend u znaku akcija čišćenja otoka

Vikend u znaku akcija čišćenja otoka
Foto: Udruga Argonauta

ŽUT/PRVIĆ LUKA - Kroz projekt Eko dotok na otok, kojeg provodi udruga Argonauta u partnerstvu s Ronilačkim klubom Murter- Kornati i Općinom Murter- Kornati,  provest će se narednog vikenda dvije od tri akcije čišćenja podmorja. U subotu, 24. rujna čisti se podmorje otoka Žuta, uvala Golubovac, a u nedjelju 25. rujna na Prviću uvala u naselju Prvić Luka.  (Nakon ove dvije akcije čišćenja u planu je i čišćenje podmorja na otoku Vrgada).

Akcijama će priskočiti više od 50 ronioca i volontera s kopna i mora iz ronilačkih klubova Murter- Kornati, Rostrum Split, Sv. Roko Bibinje te KPA Drava Varaždin, udruga Argonauta i Biom te pojedinci i udruge sa Žuta i Prvića. Osim čišćenja podmorja od otpada, kroz akciju će se provesti i monitoring prisustva invazivnih algi na ovom području.

Foto: Udruga Argonauta

Akcije u sklopu projekta Eko dotok na otok su također dio kampanje Rezolucija Zemlja koju provodi Večernji list, a koja ima za cilj podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša. Ove akcije naći će se tako na karti među više od 30 volonterskih akcija čišćenja iz cijele Hrvatske.

Osim akcija čišćenja podmorja, provest će se i radionice za djecu Morski superjunaci koji su osmišljeni kao poligon u kojem djeca uče o podmorju, ronilačkoj opremi, zagađenju mora i sl. Na Prviću će radionica biti provedena istog dana, 25. rujna od 11.00 sati na Rodini, a u Murteru krajem mjeseca o čijem ćemo vas terminu naknadno obavijestiti.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i daju doprinos eko dotoku na otoke našeg arhipelaga.

Suzana Suman

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.