2 min. čitanja

VIKEND JEDRENJA U PULI Na Valsalinama 17. međunarodna regata Memorijal Zlatan Pečenković

VIKEND JEDRENJA U PULI Na Valsalinama 17. međunarodna regata Memorijal Zlatan Pečenković

PULA - Ovog vikenda na pulskim Valsalinama jedri se međunarodna 17. regata Memorijal Zlatan Pečenković u organizaciji jedriličarskog kluba Vega. Regata se održava u spomen na dugogodišnjeg jedriličara i člana Vege, koji nas je prerano napustio prije 18 godina. Jedri se na početku drugog dijela sezone i tjedan dana prije prve kvalifikacijske regate u Opatiji, stoga je dobar primjer da se odmjere snage i pruži uvjet u ono što možemo očekivati u nastavku sezone.

Na startu se okupilo 124 jedriličara iz Slovenije, Italije, Srbije, Estonije, Finske, Islanda i Hrvatske. Start prvog jedrenja bio je danas u 11 sati. Po jugu je uspješno odjedreno četiri jedrenja u klasi Optimist. “Današnji cilj nam je bio odjedriti čim više plovova, zbog toga što sutrašnja prognoza nije obećavajuća. Nakon današnjeg juga, noćas bi trebala zapuhati jaka i olujna bura stoga vrlo vjerojatno sutra nećemo izaći na more.” objasnio nam je Ted Weidlich, glavni odgovorni za regatno polje.

Nakon četiri jedrenja vodeći je Edi Jurman iz jedriličarskog kluba Uljanik, drugoplasirani je Talijan Mattia Di Martino iz jedriličarskog kluba SVBG iz Italije, a trećeplasirana je Slovenka Lina Sorta iz jedriličarskog kluba Pirat, koja je ujedno i prva djevojčica.

Ukoliko vrijeme dozvoli sutrašnji start je predviđen za 11 sati, a podjela nagrada čim se jedriličari vrate na kopno u prostorijama kluba Vega (na Mornaru). Iznimno će podjela nagrada biti ranije ako organizatori procjene da zbog jakog vjetra neće izlaziti na more.  Po trenutnoj prognozi očekuje se više od 45 čvorova Bure, što se u Puli ne događa baš često.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.