1 min. čitanja

VIDEO Zaronio i oslobodio pet hobotnica iz ilegalne vrše u luci

VIDEO Zaronio i oslobodio pet hobotnica iz ilegalne vrše u luci
Foto: Velimir Vrzić / Screenshot

Daleko od oka državnih institucija tijekom noći krivolovci bacaju vrše unutar luka i lučica za izlov ribe i rakova. Najviše ribe je unutar luka. Ne postoji luka ili lučica na Jadranskom moru koja ispod barem jedne brodice nema neoznačenu vršu ispod krme, bez „sinjala“, bilo kakve oznake i suprotno svim važećim zakonima RH-a.

Već smo pisali o misiji podmorskog istraživača Velimira Vrzića koji takve, neoznačene vrše u lukama gdje je zabranjen ribolov, otvara i ulov pušta vani.

– Deseci neobilježenih vrša krivolovaca za pokolj ribe. Naletim na jednu vršu s 5 hobotnica. Jedna hobotnica vani drži se krakovima za drugu unutra. Dijeli ih samo žica. Srce mi se lomi. Vidim inteligenciju među njima. Doslovno tako. Samo jedna misija jedan cilj. Sloboda – kaže Vrzić i napominje:

– U Jadranskom moru unutar luka zabranjen je ribolov. Krivolovci znaju da najviše ribe ima baš tu i postavljaju neobilježene ribolovne alate ispod brodica postavljajući konop tek 1 m. ispod površine mora kako bi izbjegli hvatanje policije ili ribilovne inspekcije. Ali plan se izjalovio OVAJ PUT.

Poziva i sve one koji smatraju da je ovo što radi u redu, da ga podrže donacijom u Go Get Funding kampanji, OVDJE. A kako je izgledalo oslobađanje hobotnica, pogledajte u videu…

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VELIČANSTVEN VIDEO Bivši pomorski policajac u misiji oslobađanja hobotnica i rakova iz ilegalnih vrša
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.