2 min. čitanja

VIDEO Zapalio se izletnički brod pun djece

VIDEO Zapalio se izletnički brod pun djece
Foto: Norfolk Fire-Rescue/Twitter

Poznati izletnički brod Spirit of Norfolk koji nudi krstarenja u luci Norfolk i uz rijeku Elizabeth zapalio se tijekom izleta dok su se na njemu nalazili osnovnoškolci. Nitko nije ozlijeđen, svi su evakuirani na vrijeme, a vatrogasci su se prilično namučili da nakon višesatne borbe s vatrom ugase požar.

Požar na brodu izbio je jučer poslijepodne po lokalnom vremenu u blizini pomorske baze Norfolk. Na brodu je bilo 108 osoba, među kojima i 89 školske djece zajedno s učiteljima i pratnjom. Vatrogasne ekipe i ekipe hitne pomoći reagirale su odmah po dojavi te su u kratkom vremenu evakuirali putnike i posadu broda.

Putnici su rekli kako su prvo osjetili vatru, a potom vidjeli plamen i tamni dim za koji se vjeruje da dolazio iz strojarnice. Putnici su odmah potom s prslucima za spašavanje prebačeni na gornju vanjsku palubu gdje se čekali pomoć, a prvi do njih stigao je drugi izletnički brod. Nakon što su putnici sigurno prebačeni na druga plovila, na brod su stigli vatrogasci koji su se borili s požarom do kasnih večernjih sati. Brod je u međuvremenu dotegljen na dok.

Foto: Norfolk Fire-Rescue/Twitter

Zapovjednik vatrogasaca u Mornaričkoj bazi Norfolk rekao je na konferenciji za novinare da su se gasitelji svim silama trudili ohladiti trup broda i ugasiti vatru, za koju vjeruju da je buknula u prostoru strojarnice. Također su izvijestili da ne postoji opasnost po okoliš.

Spirit of Norfolk izgrađen je 1992. godine, a danas služi kao brod za školske izlete ili za krstarenja uz večeru u luci Norfolk. Vlasnik broda je privatna kompanija iz Kalifornije koja tvrdi da brod redovito održavaju, da ga redovito provjerava američka obalna straža kao i da im je sigurnost putnika na prvom mjestu. Uzrok požara još se ne zna, a istragu vodi američka obalna straža.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.