2 min. čitanja

VIDEO Video „Tata od formata“ - naglašava ulogu očeva za bolji život djece, obitelji i ravnopravnosti u društvu

VIDEO Video „Tata od formata“ - naglašava ulogu očeva za bolji život djece, obitelji i ravnopravnosti u društvu
Foto i video: MUP

Tata policajac bezuvjetno voli svoju obitelj i pritom je uvijek u službi građana, obavljajući svoj časni i zahtjevni policijski poziv.

Ministarstvo unutarnjih poslova, u skladu s odrednicama Nacionalnog plana za ravnopravnost spolova za razdoblje do 2027., promiče politiku rodne ravnopravnosti te zagovara suvremeno, brižno i uključeno očinstva, a što je pravi put ka stvaranju uvjeta za ravnopravnije društvo, putem uspostave jednakih mogućnosti i prilika za sve građanke i građane.

Također, u skladu s politikom rodne ravnopravnosti i jednakosti Europske unije, Ministarstvo unutarnjih poslova vodi brigu o ispunjavanju uvjeta propisanih Strategijom za rodnu ravnopravnost 2020. – 2025. Vijeća Europske Komisije, a prije svega naglašava važnost apsolutnog poštivanja svih prava i obveza zacrtanih Konvencijom Ujedinjenih naroda o pravima djeteta.

Stoga vam danas povodom Dana očeva donosimo prilog pod nazivom „Tata od formata“ koji naglašava ulogu očeva za bolji život djece, obitelji i ravnopravnosti u društvu. Naš tata od formata, bezuvjetno voli svoju obitelj, ravnopravno sudjeluje u kućanskih poslovima, u potpunosti uvažava rodnu jednakost i ravnopravnost i  pritom je uvijek u službi građana, obavljajući svoj časni i zahtjevni policijski poziv.

DAN JE OČEVA Sjetimo ih se, posebno danas...
Ženama i majkama posvećena su dva dana u godini, Dan žena i Majčin dan, no za očeve postoji jedan dan za kojeg mnogi niti ne znaju. U većini zemalja slavi se treće nedjelje u lipnju, no u nekim zemljama slavi ga se i u veljači, i svibnju. U Italiji, Španjolskoj

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.