2 min. čitanja

VIDEO Svi koji ste u blizini posjetite Dubrovnik - Slijede najzabavniji dani Dubrovačkog karnevala

VIDEO Svi koji ste u blizini posjetite Dubrovnik - Slijede najzabavniji dani Dubrovačkog karnevala
Foto: Grad Dubrovnik

DUBROVNIK - Bogati program Dubrovačkog karnevala završit će u subotu 18. veljače u Gradu. Niz raznolikih zabavnih događanja na Stradunu počinje jutarnjim glazbenim i plesnim nastupima, nastavlja se kulinarskim natjecanjem, a završava pravom karnevalskom poslasticom – maškaranim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Kazalištu Marina Držića te maškaranima partyjem uz glazbu uživo na taraci ispred teatra. I sve je za maškarane građane potpuno besplatno!

Maškarana Gradska glazba Dubrovnik uz Mažoretkinje Grada Dubrovnika prošetat će Stradunom od jedanes' ura i odsvirati popularne marče ispred crkve sv. Vlaha. Gradsku glazbu pratit će Linđo i Plesni studio Lazareti uz DJ glazbu za zabalat i razveselit se, javljaju iz Grada.

Uvertira je to u najslasniji dio Dubrovačkog karnevala – "Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula". U natjecanju u spravljanju najboljeg pjata, koje će ispred Luže početi u 12:30 sati, sudjelovat će dubrovačke hotelske kuće i restorani.

O tome tko je spravio najukusnije šporke makarule odlučivat će žiri gulozana u sastavu Katija Pašeta, Mirna Sarić i Đani Banovac.

- Uživajte mukte u makarulima, krafenima i  žmulu vina koje će vam regalat natjecatelji, te Grad Dubrovnik i TZ grada Dubrovnika kao organizatori - poručuju iz Grada.

Tu je i „sretna urua“ - Happy hour u nekim ugostiteljskim objektima.

U prostoru Luže od 10:30 do 12:30 sati održavat će se radionica izrade karnevalskih maski.

Ulaz na Maškarani koncert u Kazalištu Marina Držića je opet mukte (uz ranije preuzete ulaznice na blagajni KMD-a). Početak je u 20 sati. Nastupit će Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Ivana Huta i uz goste Maju Grgić, Sebastijana Vukosavića i trubača Džemala Cakića. Njihov nastup će, kad fine koncert, na taraci ispred teatra pratiti Mali Veljun – maškarani party uz živu glazbu s početkom u 21 sat.

Uz događanja na Stradunu i Kazalištu Marina Držića, Dubrovački karnevo u subotu se seli u Mokošicu gdje će se, na pozornici ispred Kluba mladih Sveti Ivan Pavao II, s početkom u 15 sati,  održati Dječja maškarata u Mokošici.

Dubrovački karnevo završit će Ultimima u utorak, 21. veljače. Za zabavu je zadužena grupa Amadeus, a zbog preuređenja Gradske Kavane/restorana Arsenal, Ultimi će se prvi put održati u Studentskom domu. Pravi trenutak za pustiti mašti na volju i u novom prostoru isprobati nove maske.

Dođite nam svakako i svakakvi! - Pozivaju iz Grada Dubrovnika sve svoje posjetitelje.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.