2 min. čitanja

VIDEO Spajanje mosta Ston kroz nekoliko dana – Pelješki most otvara se do početka sezone

VIDEO Spajanje mosta Ston kroz nekoliko dana – Pelješki most otvara se do početka sezone
Foto: MMPI

Jučerašnje planirano postavljanje posljednjeg segmenta mosta Ston na Pelješcu odgođeno zbog snažnog vjetra, no prema riječima investitora, odnosno države taj posao trebao bi biti napravljen kroz nekoliko dana.

Projekt cestovne povezanosti južne Dalmacije s ostatkom Hrvatske bliži se svom kraju. Iako je za jučer u podne bilo najavljeno spajanje zadnjeg segmenta mosta Ston, isto je odgođeno zbog jakog vjetra. Prema najavi resornog ministra Olega Butkovića taj posao trebao bi biti odrađen u slijedećih nekoliko dana pa je za pretpostaviti da će se riješiti i situacija s grčkim Avaxom, koji gradi dionicu pelješke ceste Sparagovići-Doli, a koji još nije dao bankovnu garanciju Brodosplitu da će mu platiti za čelične konstrukcije koje je ova domaća tvrtka proizvela za most Ston.

Foto: MMPI

– Time su zapravo glavni djelovi projekta završeni i idemo prema kraju. Možemo biti ponosni i zadovoljni. Kašnjenja su očekivana i u idealnim uvjetima, bez koronakrize ili svih trenutnih nedaća uz povećanje cijena. Projekt se privodi kraju i ne treba tražiti odgovornost. Kašnjenje od pet ili šest mjeseci nije veliko za ovako velik projekt – izjavio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Najavio je da će se kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti nastaviti ulaganja u prometnu infrastrukturu, s naglaskom na luke i željeznicu, dok će manji dio biti osiguran za ceste. Rekao je, također, da ima dosta cestovnih projekata koje će trebati realizirati iz državnog proračuna i uz pomoć međunarodnih kreditnih institucija, kao i da te projekte pripremaju Hrvatske ceste.

Što se tiče Pelješkog mosta, isti bi prema najavi predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, trebao biti u funkciji do početak turističke sezone. Uz uvjet da se opet ne dogode “nepredviđene situacije”.

– Uspješan tehnički pregled prve tri faze treba se obaviti do 13. srpnja, a do kraja godine će promet s Pelješkog mosta privremeno preuzeti stara cesta od Stona do Prapratnog, koju ćemo dotjerati – poručio je Škorić.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Odgođeno spajanje mosta Ston na budućoj cesti preko Pelješca?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.