VIDEO Snimljen ogroman kit sa skoliozom

SVIJET - Kita teškog 40 tona prvi je uočio kapetan broda nedaleko Valencije u Španjolskoj. U početku se mislilo da se zapleo u mrežu, ali su biolozi i veterinari utvrdili da kit ima skoliozu.

Kit neobičnog izgleda iznenadio je kapetana broda koji ga je prvi zamjetio i koji je pomislio da je životinja zapletena u ribarsku mrežu, prenosi Sky News.

Četrdesetak tona težak kit primijećen je kako pliva u blizini Valencije u Španjolskoj ranije ovog mjeseca, a znanstvenici su njegovo stanje opisali kao skoliozu nepoznatog porijekla koja je promijenila njegovu prirodnu anatomiju.

Skolioza je najčešća deformacija kralježnice, a nastaje kada se kralježnica savija u stranu i može imati izgled poput slova C ili S.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Priča o mornaru kojega je progutao kit i koji je preživio
Stotinjak godina kroz tiskovine se provlačila intrigantna priča o mornaru koji je preživio u kitovom želucu. Zanima li vas odakle je krenula te može li uopće u njoj biti istine? Davne 1891. pojavila se senzacionalna priča koju su sljedećih stotinjak godina prenosile brojne novine. Prema na…
Završio kitu u ustima i izvukao se bez ogrebotine: “Trajalo je manje od dvije sekunde!”
Shvatio je da se nalazi u kitovim ustima onoga trena kada se oko njega zamračilo, a sve je završilo prije no što je uopće mogao reagirati. - Trajalo je manje od dvije sekunde. U te dvije sekunde prva stvar koju sam shvatio je da me nešto zgrabilo. Osjetio