2 min. čitanja

VIDEO Riječanka Sanda Delija oborila svjetski rekord u ronjenju na dah

VIDEO Riječanka Sanda Delija oborila svjetski rekord u ronjenju na dah
Foto: Screenshot / YouTube

Sanda Delija iz Rijeke postala je svjetska rekorderka i jedna od rijetkih žena u povijesti koja je zaronila dublje od 100 metara.

Nakon prošlogodišnje uspješne sezone u ronjenju na dah koju je zaključila s osvojenom brončanom medaljom na svjetskom prvenstvu, Sanda Delija ozbiljno je ušla u novu sezonu napornim treninzima u bazenu i na suhom.

Kako je ronjenje na dah primarno morska disciplina, formu je 'nabijala' u karipskim morima. Uskoro je počela premašivati vlastite rekorde te dosegnula čarobnu granicu od 100 metara dubine, zaronivši 101 metar za što je bilo potrebno oko 4 minute.

Koliko je ovo velik uspjeh govori činjenica da je manje od 10 žena u povijesti zaronilo dublje od 100 metara.

Foto: Screenshot / YouTube

Osvajačica svjetske bronce novopečena je svjetska rekorderka u disciplini FIM. U Sharm el Sheiku, gdje je nastupila na Freediving World Cupu, za svjetski rekord bilo joj je dovoljan zaron na 98 metara dubine u trajanju od tri minute i 58 sekundi.

Ovo je svakako veliki poticaj za nastavak sezone u kojem će zajedno s Petrom Klovarom i Vitomirom Maričićem nastupiti na dva svjetska prvenstva i braniti titulu najuspješnije reprezentacije s prošle svjetske smotre.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Goran Čolak novi svjetski rekorder u ronjenju na dah!
Hrvat Goran Čolak postavio je novi svjetski rekord na CMAS Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u dvorani 2023. u Kuvajtu! Novi svjetski rekord za seniore u kategoriji bifin ronjenja sada iznosi nevjerojatnih 292,15 metara! - Postignuće Gorana Čolaka doista je izvanredno i pokazuje nevjerojatnu v…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.