2 min. čitanja

VIDEO Razvijaju tzv. leteći čamac na baterije za lokalna putovanja

VIDEO Razvijaju tzv. leteći čamac na baterije za lokalna putovanja
Foto: SINTEF

Jedna norveška tvrtka u procesu je razvoja malog električnog hidroaviona, koji bi u velikoj mjeri mogao promijeniti lokalni putnički promet.

Kažu da će ovo biti neka vrsta letećeg čamca na baterije, koji će Norvežanima omogućiti fleksibilnu mobilnost, a s druge strane proizvodit će manje buke i imati nultu emisiju. Norveška vlada potiče razvoj ovakvih koncepata javnog prijevoza sufinanciranjem istraživanja u iznosu od 1,8 milijuna dolara.

Stručnjaci iz Centra za testiranje prototipova u Trondheimu kažu da se od novog hidroaviona očekuje bolja funkcionalnost trupa koji bi trebao omogućiti zrakoplovu da poleti najmanjom mogućom silom. Poseban je izazov, tvrde, pronaći vrhunsku kombinaciju aero i hidrodinamike, piše norveški Gemini News.

Električni hidroavion trenutačno se nalazi na testiranju trupa u SINTEF-ovom, 260 metara dugom brodskom modelu spremnika u Trondheimu.

– Testiramo trup tako da ga vučemo pod različitim kutovima, te gledamo kako to utječe na otpor u vodi. To će nam dati podatke koje možemo koristiti za računalnu simulaciju faze polijetanja. Usporedit ćemo rezultate i nakon toga predložiti načine kako poboljšati trup da ispuni tražene zahtjeve – kaže istraživač SINTEF-a Kourosh Koushan.

Tvrtka Elfly, koja je razvila koncept “letećeg čamca na baterije”, u spomenutom istraživačkom centru  trenutačno testira četvrtu verziju trupa budućeg električnog hidroaviona.

Ukoliko njihov koncept zaživi, norveški zrakoplov budućnosti bit će tiši, ekološki prihvatljiv i moći će letjeti na kraćim rutama, pri brzini od 250 km/h. U kompaniji Elfly smatraju da je glavni razlog zašto hidroavioni već nisu rasprostranjeni taj što današnji zrakoplovi imaju motore s unutarnjim izgaranjem koji usisavaju kisik i slanu vodu, koja pak nagriza motor.

No prelaskom na struju taj bi problem trebao biti riješen. Osim za prijevoz putnika, ovakvi hidroavioni moći će prevoziti i teret, a cilj je do 2030. u Norveškoj pustiti u promet barem 20 ovakvih zrakoplova.

Kako izgleda i zvuči leteći električni čamac pogledajte u priloženom videu.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.