VIDEO Planinar pronašao minu na Dinari, uništili je pirotehničari na licu mjesta

Po dojavi građanina da je prilikom planinarenja naišao na minu, odmah su reagirali policijski službenici-pirotehničari.

Policiji je stigla fotografija i obavijest građanina-planinara da je na Dinari naišao na zaostalo minsko-eksplozivno sredstvo nedaleko planinarskog skloništa, a koje je dosta vidljivo iz zemlje.

Po saznanju su pirotehničari policijske uprave stupili u kontakt s građaninom i na mjestu pronalaska uništili minu.

Policija je objavila i snimku uništenja:

- Ovim putem napominjemo kako se radi o opasnosti za sve te ovim putem pozivamo građane da se povedu za primjerom ovog planinara, ali i da nigdje na vidljivo mjesto ne ostavljaju oružje koje posjeduju, pronađu prilikom čišćenja ili na njega naiđu kao i da vrate oružje koje nelegalno posjeduju.

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje traje te nema sankcija za građane ako se odluče sami dobrovoljno vratiti oružje. Napominjemo da oružje ili eksplozivna sredstva ne dirate sami već će to učiniti naši policijski službenici-pirotehničari koji su osposobljeni za rukovanje - poručili su iz MUP-a.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DOZNAJEMO Ribar kod Splita izvukao 300 kg težak neeksplodirani torpedo iz Domovinskog rata!
Uobičajen dolazak s pučine za splitskog ribara Marina Ivića i njegovu koćaricu Grmalj, ovog vikenda nije bio nimalo ugodan zadatak. S dna mora povukao je golemo eksplozivno sredstvo, koje po još svježoj boji, tek manjoj koroziji i obraštaju, mora biti novijeg datuma. U mreži je, kaže, znao…
Bomba u Rijeci bila je teška 986 kilograma s 690 kilograma eksploziva!
Po završetku uspješno provedene akcije izmještanja i neutralizacije bombe iz riječke luke, danas je u Gradskoj vijećnici grada Rijeke održana konferencija za medije. Uz gradonačelnika Rijeke, Marka Filipovića i Hinka Mancea, načelnika Stožera civilne zaštite Grada Rijeke na konferenciji s…