1 min. čitanja

VIDEO: Požar na kontejnerskom brodu obustavio promet Panamskim kanalom

VIDEO: Požar na kontejnerskom brodu obustavio promet Panamskim kanalom
Foto: Screenshot Twitter

Na kontejnerskom brodu kojim upravlja MSC u ponedjeljak ujutro izbio je požar. Brod se nalazio u blizini ulaza u Panamski kanal, zbog čega je promet kanalom obustavljen na neko vrijeme.

Dok je plovio prema PSA Panama International Terminal u Panami, u strojarnici kontejnerskog broda Cape Kortia od 11.000 TEU iznenada je izbio požar, na samom ulazu u Panamski kanal, prenosi gCaptain.

Promet u Pacific Access Channel bio je obustavljen, a dva vatrogasna plovila i tegljači PCA priskočili su u pomoć ovom kontejnerskom brodu dugom 330 metara. Još jedan brod također je navodno “pogođen incidentom”, javlja Uprava Panamskog kanala, a lokalni mediji izvijestili su da su se ova dva plovila sudarila. Panamski mediji identificirali su brod kao bulk carrier Ernst Oldensoff (38.300 dwt), koji je također uplovljavao na jedan od terminala luke u Panami, piše The Maritime Executive, prenosi Pomorac.hr

Prema podacima VesselsValue, neopanamax Cape Kortia izgrađen je 2017. godine, a plovi pod zastavom Malte. U Panamu je stigao iz luka u Južnoj Americi, od kojih je posljednja bila Callaou u Peruu. Brod je u vlasništvu Costmare Shippinga iz Grčke, a njime upravlja MSC, prenosi Offshore Energy.

Uprava Panamskog kanala javlja da nema ozlijeđenih i da se promet kanalom odvija normalno nakon kratkog zastoja, piše Pomorac.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.