2 min. čitanja

VIDEO Pogledajte kako izgleda novi most na pristupnim cestama koji povezuje jug s ostatkom Hrvatske

VIDEO Pogledajte kako izgleda novi most na pristupnim cestama koji povezuje jug s ostatkom Hrvatske
Foto: Youtube / MF / Screenshot

STON - Radovi na posljednjem dijelu projekta cestovnog povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, stonskoj obilaznici, pred samim su završetkom. Tehnički pregled trebao bi biti kroz travanj nakon čega bi i cijela dionica od Prapratnog do spoja s Jadranskom magistralom u mjestu Doli trebala biti puštena u promet.

Radovi na posljednjem dijelu projekta cestovnog povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje, stonskoj obilaznici, pred samim su završetkom. Tehnički pregled trebao bi biti kroz travanj nakon čega bi i cijela dionica od Prapratnog do spoja s Jadranskom magistralom u mjestu Doli trebala biti puštena u promet, prenosi Dalmacija danas.

Stonski most je samo jedan objekt na obilaznici koja je za ishođenje uporabnih dozvola podijeljena lokacijskom i građevinskim dozvolama u tri faze. Sam most ne predstavlja izdvojenu cjelinu i neće se preuzimati zasebno. Izvođač će predati funkcionalne cjeline ceste u okviru jedne od faza, kako je to predviđeno izdavanjem uporabnih dozvola.

Izvedbenu tehničku dokumentaciju i radove oko Stona izveo je grčki Avax, uz pomoć vlastitih resursa i preko svojih podizvođača. Metalnu rasponsku konstrukciju samog Stonskog mosta izvodi Brodosplit.

Uskoro stiže turistička sezona, pa će vožnja obilaznicom pridonijeti kvaliteti prometa i smanjiti gužve kroz Ston, čiji mještani, bez obzira na to što će se njih obilaziti, ipak očekuju dobru sezonu.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Brodosplit: “Izgradili smo najzahtjevnije objekte na pristupnim cestama Pelješkom mostu”
Na dijelu pristupne ceste za Pelješki most, na jednom od najzahtjevnijih i najvrjednijih infrastrukturnih objekata suvremene Hrvatske, vijaduktu Prapratno i mostu Ston, sve radove samostalno je obavila jedna tvrtka. - Uskoro će biti i otvorene pristupne ceste, gdje je Brodosplit za svega m…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.