1 min. čitanja

VIDEO Brodosplit: "Izgradili smo najzahtjevnije objekte na pristupnim cestama Pelješkom mostu"

VIDEO Brodosplit: "Izgradili smo najzahtjevnije objekte na pristupnim cestama Pelješkom mostu"
Foto: Brodosplit

STON - Na dijelu pristupne ceste za Pelješki most, na jednom od najzahtjevnijih i najvrjednijih infrastrukturnih objekata suvremene Hrvatske, vijaduktu Prapratno i mostu Ston, sve radove samostalno je obavila jedna tvrtka.  

- Uskoro će biti i otvorene pristupne ceste, gdje je Brodosplit za svega mjesec i po dana montirao čeličnu konstrukciju mosta Ston i osigurao kvalitetnu realizaciju zahtjevnih projekata - pohvalili su se iz splitskog škvera.

Most je ukupno dug 485 metara i visok 37 metara, i iznad stonskog zaljeva spaja dva tunela Polakovica i Supava, ima pet stupova i dva upornjaka. Cijeli raspon sastoji se od šest segmenata koji su izgrađeni u velikim 'Brodosplitovim' kondicioniranim halama i transportirani baržom morskim putem, čime je kvaliteta i dugotrajnost takve konstrukcije znatno veća nego kod izrada od više manjih segmenata. Montaža svih segmenata se obavila uz pomoć 'Brodosplitove' mega dizalice Manitowoc nosivosti 750 tona.

Izgradnja, transport i montaža velikih metalnih konstrukcija jedinstveni su projekti za Brodograđevnu industriju Split koja neprestano ulaže u opremu i strojeve kako bi zadovoljilo zahtjeve naručitelja u pogledu kvalitete, mogućnosti, konkurentnih ponuda i rokova isporuke.

Njihovom realizacijom Brodosplit nastavlja svoje pozicioniranje u off-on shore tržišnoj niši i postaje sve ozbiljniji proizvođač zahtjevnih čeličnih konstrukcija.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.