3 min. čitanja

VIDEO Planuo bivši trajekt Jadrolinije kojeg su preplatili Crnogorci

VIDEO Planuo bivši trajekt Jadrolinije kojeg su preplatili Crnogorci
Foto: Čitatelj

SVIJET - Jučer je na trajektu Trideseti avgust u vlasništvu JP Morsko dobro došlo do incidenta dok je brod ukrcavao automobile na pristaništu u Kamenarima u Crnoj Gori.

Čitatelji Morskog HR iz Crne Gore šalju nam snimke, kak je to izgledalo...

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Općtine Herceg Novi Zlatko Ćirković kazao je za portal Vijesti.me da na brodu nije izbila vatra, već da je došlo do "nekog manjeg problema u strojarnici s trenjem remenja na jednom od motora, a koje je uzrokovalo pojavu dima".

- Izašli smo na intervenciju s dva vozila, ali nije bilo otvorenog plamena na brodu, pa time ni potrebe za gašenjem - rekao je Ćirković. Dodaje da je kolega s izolacijskim aparatom sišao u zadimljeni prostor strojarnice i utvrdio da nema plamena.

Foto: Čitatelj

- Kad se dim razišao, pridružio mu se i jedan član posade trajekta, koji je utvrdio da je došlo do trenja remenja na jednom od motora trajekata te da je to uzrokovalo pojavu velike količine dima iz strojarnice - istaknuo je Ćirković.

Crnogorci pokrenuli istragu zbog kupnje trajekta “Prizna”
Specijalno državno tužiteljstvo Crne Gore formiralo je predmet povodom kupnje trajekta Prizna, odnosno, kako su ga imenovali “Trideseti Avgust”. Osim činjenice da rampa trajekta ne odgovara pristaništima na liniji Kamenari – Lepetane, sporna je i kupoprodaja, gdje je tvrtka u minusu s dvoje zaposlen…

Zbog privremene obustave plovidbe trajekta Trideseti avgust, jer brod nakon incidenta još nije isplovio iz Kamenara, na trajektnom prelazu u Boki odmah je došlo do stvaranja gužvi. Pristanište u Lepetanima puno je vozila koja čekaju na ukrcaj na jedini preostali operativni trajekt Vasilije.

Podsjetimo, trajekt star 53 godine je hrvatski nacionalni brodar Jadrolinija iz Rijeke, rashodovao i povukao iz operativne upotrebe zbog tehnološke zastarjelosti i nedovoljnih kapaciteta. Krajem kolovoza prošle godine Jadrolinija je preko javnog natječaja prodala trajekt Prizna za 252 tisuća eura privatnoj kompaniji ABM Tours iz Neviđana.

Specijalno državno tužiteljstvo Crne Gore formiralo je predmet povodom kupnje trajekta Prizna, odnosno, kako su ga imenovali “Trideseti Avgust”. Osim činjenice da rampa trajekta ne odgovara pristaništima na liniji Kamenari – Lepetane, sporna je i kupoprodaja, gdje je tvrtka u minusu s dvoje zaposlenih nakon kupnje trajekta od Jadrolinije, na plovilu zaradila više od dvostruko, o čemu smo pisali OVDJE.

B.K., J.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Crnogorci kupili 53 godine staru Priznu
Prvi od ukupno šest trajekata za čiju je hitnu kupovinu crnogorska Vlada dala zeleno svjetlo, Jadrolinijin je brod Prizna. On bi naime trebao stići u Boku Kotorsku do kraja tjedna. Jadrolinija je, naime, ovaj brod nedavno rashodovala zbog starosti i nedovoljnih kapaciteta. Priznu je Jadrolinija ku…
Crnogorci kupili Priznu, pa tek onda shvatili da moraju u rekonstrukciju pristaništa
Trajekt Prizna, koji je stigao prošlog tjedna u Boku kotorsku i usidren je u Zelenici, još nije počeo prometovati na liniji Kamenari – Lepetane. Postojeće širine trajektnog usjeka na obali su 7,5 metara, a širina rampe trajekta Prizna je osam metara, tako da rampa uopće ne može ući u postojeći
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.