3 min. čitanja

VIDEO Ovako danas izgleda oslobođeni hrvatski teritorij pomorskog dobra u Slanom

VIDEO Ovako danas izgleda oslobođeni hrvatski teritorij pomorskog dobra u Slanom
Foto: Igor Legaz, prof.

SLANO - Manje od dva mjeseca nakon što je predsjedniku uprave hotela Admiral Peri Vićanu naređeno da mora osloboditi okupirano pomorsko dobro ispred tog hotela, obala danas doista izgleda prohodno i oslobođeno.

Najsvježiju situaciju dokumentirao je prof. Igor Legaz koji je na cijelu priču oko okupacije hrvatskog teritorija u Slanome i prvi upozorio.

- U ponedjeljak 20. studenog došao sam na isto ovo mjesto kako bi vidio ima li kakvih promjena uz more i da pokažem što je sve ovdje u zoni pomorskog dobra.

Prva promjena koju uočavam da su nekad zaključana vrata demontirana, više ih nema. Iako, demontirana su samo jedna vrata u sredini, a trebalo bi biti demontirano sve, sva ova željezna konstrukcija - opisuje Legaz u videu kojeg je objavio.

Legaz je primjetio da su tu i katanci, ali ne samo kao ukras, nego s namjerom da se kroz određeno vrijeme iskoriste i vrate.

Također u videu pokazuje kako današnja ograda prati granicu pomorskog dobra u Slanom, a objekti, poput teniskog terena ili pak hotelskog bazena, danas se nalaze na prostoru koje je nekad bilo more!

Kako to izgleda, pogledajte u videu:

D.G.

DOZNAJEMO Hotel Admiral u Slanom MORA odmah srušiti ograde: “Za ovo su propisane kazne do 130 tisuća eura!”
Čini se da je Ministarstvo mora odlučno u provedbi novog Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama. Tako je istog dana kad smo objavili članak o okupaciji hrvatskog teritorija u Slanom ispred hotela Admiral, ispekcija došla na teren, a samo dan iza toga dobivamo odgovor na upit o
VIDEO Gazda hotela u Slanom koji je okupirao 200 metara hrvatske obale: “Ne možete vi špartat među gostima s kraja na kraj plaže”
Predsjednik uprave hotela Admiral u Slanom, Pero Vićan, za Dubrovačku je televiziju govorio i o okupaciji pomorskog dobra koja je nastala ilegalnim zagrađivanjem obalnog pojasa u duljini od oko 200 metara. Profesor Igor Legaz došao je u Slano, snimio zaključana vrata i visoke ograde u moru.…
VIDEO Hotel u Slanom visokom ogradom u moru okupirao plažu i to par metara od Lučke kapetanije koja bi ih za ovo trebala kazniti!
Protuzakonita okupacija pomorskog dobra uočena je i u Slanom, pitoresknom mjestu dubrovačkog primorja. No ono što u ovoj situaciji zastrašuje je činjenica da se sve odvija tek nekoliko metara od ispostave Lučke kapetanije, dakle iste one institucije koja je zadužena za sankcioniranje odgovo…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.