2 min. čitanja

VIDEO Općinski bager uklonio bespravno sagrađeni mol

VIDEO Općinski bager uklonio bespravno sagrađeni mol
Foto: Screenshot/Regional Express/Facebook

MEDULIN – Iako je turistički najuspješnija županija, ni Istra nije ostala imuna na bespravne graditelje. Dapače, višegodišnje nereagiranje lokalnih vlasti na bespravne graditelje napravile su od ove županije “nekretninski divlji zapad”.

Grade se vile s bazenima na poljoprivrednom zemljištu, grade se turistički kampovi u zaštićenim područjima gdje je gradnja zabranjena, ali se grade i bespravni molovi. Jedan takav jutros je, zahvaljujući bageru komunalca, uklonjen iz medulinske uvale Burle, gdje je bespravno stajao otprilike pola godine.

Nije doduše riječ o betoniranom bespravnom molu, kakve viđamo duž cijele obale, već o metalno drvenoj konstrukciji zasad nepoznatog autora koja je jutros srušena nakon što je komunalno redarstvo Općine Medulin izdalo rješenje o uklanjanju. Iz Općine poručuju da ovim činom žele jasno dati do znanja svima koji su na isti način sagradili molove, da će ostati bez istih jer će ih komunalac ukloniti.

– Na prostoru općine Medulin imamo još puno takvih molova, a u narednom periodu pristupiti ćemo uklanjanju i svih ostalih. Nažalost, znate i sami da Općina nema ovlasti srušiti bespravno sagrađene objekte poput kuća i stanova, a problem nelegalne gradnje sve je veći. Naši mještani više nemaju strpljenja za nelegalnu gradnju na našem prostoru jer su na ovaj način „kažnjeni“ svi oni koji kupuju skupo zemljište u građevinskom području i grade temeljem izdanih akata za gradnju. Nelegalni graditelji iznajmljuju apartmane, kuće za odmor pa čak i nelegalne molove i na taj su način nelojalna konkurencija svima onima koji se drže zakona i propisa. Spremni smo rušiti i druge bespravno sagrađene objekte, stoga pozivamo državu da ovlast za donošenje rješenja o uklanjanju i uklanjanje objekata prepusti jedinicama lokalne samouprave pa ćemo rušiti i bespravne kuće – kazao je načelnik Općine Ivan Kirac.

O čijem trošku će biti uklonjeni bespravno sagrađeni molovi, iz Općine nisu precizirali, a nisu precizirali niti kada će krenuti s rušenjem puno ozbiljnijih i većih bespravno sagrađenih objekata kojih sad već ima priličan broj duž istarske, ali i cijele hrvatske obale.

Kako je izgledalo rušenje bespravno sagrađenog mola pogledajte u snimci koju su napravile kolege s istarskog portala Regional Express.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.