3 min. čitanja

VIDEO Od Delnica do Jadranova malim stolnotenisačima trebalo pet sati

VIDEO Od Delnica do Jadranova malim stolnotenisačima trebalo pet sati
Foto: Unsplash

JADRANOVO - Između Lokava i Fužina prepriječio se auto pa je kolona dva i pol sata čekala na mjestu dok je snijeg zatrpavao staru cestu kroz Gorski kotar. Snježna avantura ipak nije pomutila sreću malim stolnotenisačima.

Put od Delnica do Jadranova uobičajeno traje oko 45 minuta. U nedjelju se kroz snježnu mećavu od Gorskog kotara do mora vozilo neizvjesnih pet sati. Snježnu avanturu sigurno će dobro pamtiti mali sportaši, članovi Stolnoteniskog kluba Jadranovo.

Volvo i Fiat krenuli su iz Krapine prema moru po završetka turnira. Autocestom do Delnica nije bilo problema, no na čvoru Delnice, oko 18 sati, promet se skida na staru cestu kroz Gorski kotar.

- Pripremio sam se, imam zimske gume, očekuješ zastoj, ali ne očekuješ ovo. Čim smo krenuli starom cestom, stvorila se kolona, ali se lagano išlo. Odjednom, između Lokava i Fužina, stoje auti s četiri žmigavca. Auto se prepriječio na cesti, čekamo da se nešto napravi - opisao je Lovorko Gržac.

Čekali su u koloni dva i pol sata s djecom u autu. Imali su vode i nešto slatkiša, ali je trebalo štedjeti jer je bilo neizvjesno kada bi se mogli probiti. Snijeg je nemilice padao. Ralica je čistila lijevu traku, pravac prema Zagrebu. Desnu nije mogla zbog kolone automobila.

Gržac je razgovarao s policajcem koji je komentirao kako ne može vjerovati da ima vozača koji su po ovom vremenu, a prognoze su bile jasne, krenuli na put s ljetnim gumama. I još izlizanim.

- Vozači sa zimskim gumama formirali su svoju kolonu, upalili četiri žmigavca i zaobišli one koji nisu mogli naprijed. Prije Fužina ostajem sam na cesti. Formula je 'samo lagano'. Na Gornjem Jelenju je cesta bila zaleđena pa vozim još opreznije. Došli smo u Jadranovo oko 23 sata - opisuje vozač malih stolnotenisača.

Proboj kroz snježna bespuća završio je za sedmeročlanu posadu iz Jadranova s osmijehom, a svaki put kad stolnotenisačica Karla pogleda pehar osvojen u Krapini sigurno će se sjetiti i snježne avanture, piše Tunera.info.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Teslom se probijali kroz Liku i shvatili: “Baterija ovo neće izdržati!”
Neki vozači koji su se jučer i danas zatekli u Lici i Gorskom kotaru odlučili su pod svaku cijenu doći kući. Priče dva vozača koje prenosi Dalmacija Danas, srećom su završile sretno. Usprkos brojnim upozorenjima medija i nadležnih službi, jučer se na snijegom zametenim cestama u Lici i Gorskom kota…
HAC: “Od subote su naše ralice prešle 75.000 km - Opseg Zemlje je oko 40.075 km”
Iz Hrvatskih autocesta jutros su potvrdili da su apsolutno sve snage na terenu i da zbog izvanrednih zimskih uvjeta ne mogu ni stići sve očistiti u omjerima koje neki vozači očekuju, sad su i s brojkama malo konkretniji. Na pitanje: Kakvo im je stanje s ralicama, odgovaraju da je na
VIDEO Dalmatinac koji se uspio probiti noćas doma, objavio zastrašujući video: “Je*ate led, ja ne vidin di san!”
U jednom trenutku noćas je iza 3 sata bilo nakratko moguće starom cestom probiti se do Dalmacije, no oni koji su to pokušali, svjedočili su razlozima zašto su sve ceste i dalje zatvorene. Facebook stranica Prometne zgode i nezgode objavila je, međutim, kako su se neki noćas ipak uspjeli probiti
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.