4 min. čitanja

VIDEO Teslom se probijali kroz Liku i shvatili: "Baterija ovo neće izdržati!"

VIDEO Teslom se probijali kroz Liku i shvatili: "Baterija ovo neće izdržati!"
Foto: Dalmacija danas

Neki vozači koji su se jučer i danas zatekli u Lici i Gorskom kotaru odlučili su pod svaku cijenu doći kući. Priče dva vozača koje prenosi Dalmacija Danas, srećom su završile sretno.

Usprkos brojnim upozorenjima medija i nadležnih službi, jučer se na snijegom zametenim cestama u Lici i Gorskom kotaru zatekao poveći broj vozila. Dok je većina poštovala privremenu prometnu signalizaciju i upute policije da zaustave vozila i potraže skloništa, neki su odlučili okušati sreću i završiti putovanje bez duljih stajanja.

Među upornijim putnicima našli su se navijači iz Dalmacije koji su na utakmicu u Zagreb u nedjelju ujutro krenuli Teslom. Došli su preko Knina, kako kažu, bez problema i zakašnjenja, no ubrzo su počele pristizati obavijesti o problemima na cestama. Pošto nisu htjeli prespavati u Zagrebu, odlučili su krenuti prema Lici, ispričali su za Dalmaciju danas.

Problemi  ih dočekali kod Macole gdje su se nadali  pronaći punjač

- Macola je bila potpuno zakrčena, nije se moglo ni približiti odmaralištu. Ispred je bilo parkirano minimalno sto automobila i jedino smo mogli parkirati na zaustavnom traku - rekli su. Prije tunela Sv. Rok sišli su s autoceste i krenuli prema Gračacu, no kod kružnog toka su naišli na policijske službenike koji su im kazali da je cesta prema Dalmaciji zatvorena.

- Kako smo čuli da su svi smještajni kapaciteti bili zauzeti i morali smo ostati spavati u autu, odlučili smo se za pokušaj proboja. Naime, u slučaju da smo ostali spavati u autu u Gračacu, ne debelim minusima, baterija ne bi izdržala do jutra. Nismo htjeli riskirati smrzavanje ni ostanak bez auta pa smo se dobro raspitali s lokalnim stanovništvom koje nam je ukazalo na njihove makadamske i druge sporedne puteve - navode navijači, koji su lokalnim cesticama uspjeli doći do Malovana.

KRONIKA IDIOTIZMA Prošli 10 zabrana i zaglavili - Vatrogasci išli pješke kilometrima kroz mećavu i 8 sati ih izvlačili!
Neodgovorni vozači noćas su prouzročili višesatnu dramu izvlačenja oko šezdeset osoba zarobljenih u snijegu kod tunela Ledenik na autocesti Zagreb - Split. Kako je Jutarnjem listu ispričao Mile Ročak, zapovjednik vatrogasne postrojbe Hrvatskih autocesta, akcija izvlačenja trajala je od 21 sat do ju…

- Između Malovana i Otrića nas je uhvatilo takvo snježno nevrijeme koje nikada u životu nisam doživio. Tada mi je postalo jasno zašto je policija zabranila sav promet - rekao je vozač, ističući da često putuje za Zagreb čak i zimi, no da je jučerašnja situacija neusporediva s bilo čime što je do sada vidio.

- Vozimo cestom, i odjednom se više nije vidio put. Na uzbrdici nismo smjeli stati jer ako staneš gotovo je. Odjednom naletiš na brdašce sniga, na nanos od metar i pol. Više se nije znalo di je cesta, nije više bilo znakova. Neću vas lagati, adrenalin i strah u tim trenucima bili su na vrhuncu - ispričao je u dahu.

Vozač mislio da su ceste zatvorene zbog navijača i nereda: "Ubuduće ćemo pratiti prognozu"

Vozač Tesle je također istaknuo da je mislio kako su ceste zatvorene zbog navijača i nereda, a ne zbog vremenskih neprilika, te da će u budućnosti bolje pratiti prognozu, a po ovakvom se vremenu svakako više neće nigdje uputiti, što savjetuje i čitateljima.

U sličnoj su se situaciji našli i Splićani koji su za vikend boravili u Lici. Htjeli su uživati u zimskim radostima na području Plitvičkih jezera i okolice, a u ponedjeljak su se zaputili kući, navodi Dalmacija Danas.

Pošto je cesta preko Gračaca bila zatvorena, vozilom su se probijali preko Baških Oštarija, Gospića, pa dalje na Karlobag i Jadranskom magistralom u smjeru juga. Kasnije u vožnji stanje se normaliziralo, no snimke su i dalje fascinantne.

Rade Popadić

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: HGSS vozačima koji su zapeli u snijegu: “Nipošto ne izlazite iz automobila!”
Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja Josip Brozičević otkrio je za 24 sata kako se ponašati i što napraviti kad automobilom zapnemo u snijegu. - Ne možeš puno ako ne možeš ni naprijed ni nazad. Najbolje je ostati u upaljenom autu ili ga povremeno paliti. Nikako izlaziti iz auta, a u
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.