3 min. čitanja

VIDEO Nadrealna snimka morskog psa koji napada kajakaša

VIDEO Nadrealna snimka morskog psa koji napada kajakaša
Foto: Screenshot / YouTube

Scott Haraguchi ovog je petka iz kajaka udičario uz obalu Havaja. Sasvim slučajno je imao uključenu kameru kojom je zabilježio nevjerojatan trenutak napada morskog psa na kajak u kojem se nalazio.

Scott je bio u kajaku dok je lovio ribu više od jedne milje od obale u Windward Oahu. Slučajno je ostavio GoPro uključen nakon što je ulovio ribu, a kamera je potom zabilježila ove mučne trenutke.

- Čuo sam zvuk kao da mi se približava čamac bez motora, podigao sam pogled i vidio nešto veliko smeđe boje. Pomislio sam da je kornjača, ali sam uskoro shvatio da se radi o tigrastom morskom psu - opisao je.

Haraguchi kaže da ga je uspio otjerati i nastaviti udičariti U to je vrijeme bio pod naletom adrenalina, a tek kad je stigao kući i pogledao snimku, shvatio je veličinu onoga što se dogodilo.

Nije siguran što je potaknulo napad, ali navodi da je ubrzo nakon toga u moru primijetio nešto što je izgledalo kao ranjeni tuljan. Vjeruje da je morski pas možda zamijenio njegov kajak za ranjeni plijen, prenosi ABC7.

Nije jasno radi li se o istoj jedinki, ali dan kasnije, u subotu, uočen je morski pas te veličine koji je natjerao dužnosnike u bazi marinaca na Havajima da zatvore North Beach i postave znakove zabrane ulaska u more.

Haraguchi je zabrinut zbog nedavnih viđenja te kaže da će na pecanje ubuduće uvijek povesti još nekog.

- Shvatio sam da je život kratak stoga ga iskoristite najbolje što možete - poručuje.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Velika bijela morska psina ganja kajakaša
Susreti s morskim psima rijetki su i vrlo stresni događaji, posebice kada se čovjek nalazi u kajaku, a velika bijela psina ga ganja. Velika bijela morska psina dugačka je od 5 do 7 metara, a teži 2 tone ili više. Hrani se tuljanima, morskim lavovima, dupinima, kornjačama, ribama, pa čak
Surfer opisuje kako je preživio napad morskog psa
Surfer se spasio zahvaljujući svojem brzom razmišljenju i hitroj reakciji kolega surfera koji su mu podvezali ranu i doveli ga do obale. - Ležao sam na dasci kada me morski pas zgrabio za nogu - rekao je 58-ogodišnji Mike Morita za emisiju Dobro jutro Ameriko. On je prošlu
VIDEO Morski pas lovi golemog morskog krokodila
Morski psi se uglavnom hrane ribama, lignjama, morskim sisavcima, ali imaju impresivnu sposobnost prilagodbe kada određeni izvori hrane postanu rijetki te će pojesti sve što je dostupno kako bi preživjeli. U zanimljivom videu snimljenom dronom, može se vidjeti kako morski pas kruži oko krokodila, s…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.
//