2 min. čitanja

VIDEO Na sjeveru Jadrana se pojavio manji tornado!

VIDEO Na sjeveru Jadrana se pojavio manji tornado!
Video: Meteoradar

U zaleđu Tršćanskog zaljeva na sjeveru Jadrana jučer je u poslijepodnevnim satima u blizini granice sa Slovenijom nastao vrtlog, prenosi N1 Slovenija. Za sada nema izvješća o šteti.

Jučer u ranim poslijepodnevnim satima na slovensko-talijanskoj granici nastao je vrtlog. Prema prvim informacijama, krenuo je na kopno u blizini mjesta Milje, a potom je otišao na Jadransko more, gdje se raspao.

0:00
/1:05

Video: Meteoradar

Meteorolog: Mali tornado je česta pojava

Kako javlja tršćanski list Piccolo, oluja nije prouzročila materijalnu štetu ni ugrozila stanovništvo. Intervencija vatrogasaca i lučke kapetanije nije bila potrebna.

Iz talijanske meteorološke agencije Arpa za Piccolo su objasnili da ovakve pojave nisu nimalo rijetke i da su posljedica izrazite nestabilnosti atmosfere.

Područje niskog tlaka zraka, koje vlada u većem dijelu Italije, donijelo je vlažna strujanja u Tršćanski zaljev. "U ovakvim vremenskim uvjetima nekoliko puta godišnje mogu nastati zračni vrtlozi koji se u većini slučajeva razbijaju na moru", objasnili su talijanski meteorolozi.

Meteorolog Blaž Šter rekao je za N1 da je mali tornado česta pojava duž jadranske obale. "Ovaj se razvio iz pljuska, a atmosfera nije bila posebno nestabilna", dodao je.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MORSKE PIJAVICE – Pogledajte kako nastaju i izgledaju jadranska tornada! | | Morski HR
Daniel Pavlinović - Lovac na oluje, ponekad i sam lovina pred olujom, meteorološki fotograf koji ljeti jedva čeka zimu, a zimi ljeto. Daniel je ljubitelj prirode koji svu njenu surovost i ljepotu
Upozorenje na udare bure i neverine
Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za pomorce i nautičare na moguće neverine. Navečer na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a od sredine noći i južnije mjestimice udari bure 35-45, na sjevernom Jadranu do 60, podno Velebita do 70 čvorova. Od sredine noći na otvorenom moru južnog Jadrana mjestimice udari
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.