1 min. čitanja

VIDEO MSC-ov kontejnerski brod dug 340 m, nasukao se u važnoj talijanskoj luci

VIDEO MSC-ov kontejnerski brod dug 340 m, nasukao se u važnoj talijanskoj luci
Foto: Youtube/Screenshot

Kontejnerski brod najvećeg brodara na svijetu, Mediterranean Shipping Company (MSC), nasukao se jučer ujutro na lukobran u važnoj talijanskoj luci Gioia Tauro.

Kontejnerski brod MSC Elaine dug 340 metara napuštao je talijansku luku Gioia Tauro u jutarnjim satima u ponedjeljak, 9. siječnja, kada se nešto iza 9 sati nasukao na lukobran.

Talijanske vlasti priopćile su da se kontejnerski brod od 8.566 TEU, “koji je manevrirao uz pomoć dva lučka tegljača u optimalnim vremenskim uvjetima (bez vjetra i valova), udario lijevom stranom u lukobran, gdje se potom nasukao.” Iz Lučke uprave Gioia Tauro kazali su kako nema ozlijeđenih, a nije zabilježeno ni onečišćenje okoliša.

Lučka uprava Gioia, koja je preuzela koordinaciju operacije odsukavanja, na mjesto događaja poslala je patrolni čamac s dva tima. Sva četiri lučka tegljača sudjelovala su u operaciji odsukavanja, a ronioci će provjeriti postoje li oštećenja na trupu, prenosi Pomorac.hr

Talijanski mediji jutros javljaju kako su tegljači tijekom noći uspješno odsukali kontejnerski brod. Obalna straža otvorila je istragu kako bi se utvrdile okolnosti nasukavanja, a trenutno nije poznato je li uzrok mehanički kvar ili ljudska pogreška.

Nakon pristajanja u ovoj kalabrijskoj luci, u kojoj se nalazi najvažniji talijanski kontejnerski terminal, MSC Elaine trebao je zaploviti prema malteškoj luci Marsaxlokk. Prije isplovljavanja za Maltu, kontejnerski brod bit će detaljno pregledan.

MSC Elaine, kontejnerski brod od 8.566 TEU, izgrađen je 2009. godine i plovi pod zastavom Paname. Trenutni prijavljeni gaz iznosi 14 metara, piše Pomorac.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.