1 min. čitanja

VIDEO Lokalni kruzer kod Splita proletio kroz regatno polje i udario u jedrilicu

VIDEO Lokalni kruzer kod Splita proletio kroz regatno polje i udario u jedrilicu
Foto: Screenshot / Facebook / Sušac 100×2

SPLIT – Nevjerojatna situacija dogodila se proteklog tjedna na startu regate Sušac 100×2. Jedrilice su krenule jedriti ispred splitskog Sustipana, kad je među njih uletio domaći kruzer M/Y Memories koji je udario u jedrilicu Spyridiju.

Gotovo po bonaci, uz minimalan vjetar tog je dana na regatno polje isplovilo 50-ak jedrilica. Doznajemo da je vidljivost bila izvrsna, pa ovoliki broj brodova ne možeš ne uočiti na moru, pogotovo ako si iskusan kapetan broda koji prevozi putnike. Stoga čudi događaj koji je iznenadio kako sudionike regate, tako i svjedoke koji su sve ovo i snimili.

Trebao ih je zaobići, no kruzer dug 53 metra krenuo je ravno kroz označeno regatno polje, pri čemu je udario bočno u jednu jedrilicu i samo nastavio ploviti prema splitskoj luci.

– Nije lipo s obzirom da smo dobili ono područje za start. Krenula je regata i to su bili među zadnjim brodovima koji su se okrenuli oko bove, kad ih je ovaj udrija – kazuje nam Damir Mitrović, predsjednik regatnog odbora regate Sušac 100×2.

– Kapetanija je to trebala riješiti, jer smo regatu uredno prijavili i propisno označili. Taj kapetan se našao u toj situaciji, i sad je li ili nije razmišljao, sad je gotovo, jer se to svakako nije smjelo dogodit – prepričava nam.

– Došlo je do kontakta s jedrilicom, a prijavili smo ga mi kao klub. Ne triba vilama ići na čovika, ali je važno da se ljude educira – dodaje Mitrović i zaključuje da je ovo srećom izolirana situacija, no da uvijek treba biti budan.

Neslužbeno doznajemo da je kapetan negirao događaj dok mu nije predočena snimka, no na kraju je navodno ipak prihvatio platiti kaznu od oko 5 tisuća kuna.

Za službenu verziju događaja čekamo odgovor Ministarstva mora, te ćemo ga objaviti odmah po primitku.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.