1 min. čitanja

VIDEO Krenuo loviti zubace kod Krka, pa Božićno jutro proveo s kitom!

VIDEO Krenuo loviti zubace kod Krka, pa Božićno jutro proveo s kitom!
Foto: Čitatelj / 24 sata

Isplovio sam oko 8 ujutro kao i inače. Krenuo sam loviti zubatce, kad ono, iza mene, čujem glasan 'šššš', kao da je guma pukla. Bacim opremu i skočim, pa to je kit, ispričao je za 24sata Nikica iz Njivica na Krku, koji će božićno jutro pamtiti zauvijek. S mladuncem kita, kako govori, proveo je čak dva sata, a bili su udaljeni svega tri metra. Najprije je mislio da mu je barka pukla.

- Preplašio sam se, ali samo na prvu. Odmah sam spremio alat i jurnuo po kameru. Vidio sam da ima ozljede, ali mislim da nisu strašne. Imao je nekih 9-10 metara, negdje duplo veći od moje barke. Išli smo zajedno do uvale 'Blatne', ja sam se vraćao prema Njivicama, a on je nastavio put Cresa. Bilo je prekrasno - opisuje Nikica i objašnjava nam kako su provodili vrijeme.

- Znao bi nestati na par minuta, a onda bi došao po zrak. Izdržao bi pod vodom čak po četiri minute. Kad bih mu se približio, ostajao je na površini, uopće se nije bojao. Na moru sam stalno, viđam dupine i svašta drugo, ali ovo još nisam vidio. Nisam uopće pecao ostatak jutra - dodaje Nikica, kojeg je kit posjetio odmah čim je isplovio.

- Nije prošla ni minuta, već sam čuo kao da je guma pukla. Bio je jako blizu obale, tu je more samo trideset metara duboko. Ni prijatelji ne vjeruju što se dogodilo, bilo je jako zanimljivo - zaključio je.

Domagoj Plantak

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.