2 min. čitanja

VIDEO Kit prišao čamcu i zatražio pomoć

VIDEO Kit prišao čamcu i zatražio pomoć
Foto: Screenshot

OJO DE LIEBRE - Kapetan čamca za promatranje kitova u Meksiku, postao je i njihov 'timaritelj'.

Na videu objavljenom u ožujku, vidljivo je kako se u meksičkoj laguni Ojo de Liebre kit približava čamcu kapetana Paca Jimeneza Franca i izdiže glavu iz mora, a kapetan mu odstranjuje uši.

Ovo nije prvi takav susret za gospodina Franca, izvijestio je u subotu The Dodo, američki portal za ljubitelje životinja.

- Učinio sam to više puta s istim kitom, ali i drugima - rekao je i dodao da je to za njega vrlo lijepo i uzbudljivo iskustvo.

Uši su uobičajeni paraziti koji žive na površini tijela morskih sisavaca poput kitova. One mogu svom domaćinu biti korisne tako što jedu alge na kitovoj koži. Međutim, hrane se i kožom koja se peruta i ranama.

Gospodin Franco prisjetio se prvoga puta kada se njegovom čamcu približio kit, a on mu je s glave maknuo uš. Rekao je da se potom životinja vratila kako bi to nastavio raditi, prenosi The Straits Times.

Isti kit se vraćao i u drugim prilikama kako bi dozvoljavao kapetanu da ga uređuje, što on sa zadovoljstvom čini. Kaže da je kroz godine promatranja morskog svijeta uvidio o koliko plemenitim životinjama se radi te da su doista nevjerojatne.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Susret kakav se ne zaboravlja
Znatiželjni i zaigrani dupin roniocu je uvelike uljepšao dan, a snimka je oduševila korisnike društvenih mreža diljem svijeta. Dražesni dupin, vidljivo raspoložen za druženje i igru, uživao je u društvu ronioca koji je susret uspješno snimio i podijelio snimku na društvenim mrežama. Uživa…
VIDEO Zahvaljujući brzoj reakciji djevojčice, spašena ogromna hobotnica
Zahvaljujući tome što brzo razmišlja, desetogodišnja djevojčica zaslužna je za spašavanje ogromne hobotnice nasukane na plaži kojom je šetala s obitelji. Velika pacifička hobotnica pronađena je kako se vrpolji na ‘blatnjavoj ravnici’ u parku države Washington prije nego što je sigurno vraćena u oce…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.