2 min. čitanja

VIDEO Građani Ploča podnijeli prijavu zbog dugogodišnjeg izlaganja zagađenjima iz luke

VIDEO Građani Ploča podnijeli prijavu zbog dugogodišnjeg izlaganja zagađenjima iz luke
Foto: Youtube / Screenshot / Luka Ploče / Morski HR

Prikupljene su navodno i kompromitirajuće videosnimke o radu unutar luke, a građani tvrde da  kaljužne vode idu u more, nepokriveni tereti se odvode noću, a da je prije 10 dana buknuo i požar.

U Pločama se građani već godinama žale na zagađenje zraka teškim metalima, koje dolazi iz tamošnje luke, a kako izvještava Nova TV, građanska inicijativa Pravo na zdrav život, podnijela je i prijavu Državnom inspektoratu zbog  dugogodišnje ugroze zdravlja građana, zagađenja mora i tla, samozapaljenja velikih gomila ugljena, neprestanog prašenja i zagađenja cjelokupnog okoliša.

(Kliknite na donji video, kako biste ga pogledali)

Navodno, prikupljene su i kompromitirajuće videosnimke o radu unutar luke, a građani tvrde da  kaljužne vode idu u more, nepokriveni tereti se odvode noću, a da je prije 10 dana buknuo i požar.

Iz Lučke uprave Ploče, iako priznaju da ima povremenih incidenata zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, smatraju da situacija nije tako ozbiljna kao što se žale građani i da sve rade po Zakonu i propisima RH te da su dokaz za to redovite inspekcije i mjerenja kakvoće zraka.

- Snimke pokazuju opetovano onečišćenje podmorja, tla i zraka u delti Neretve - izjavu za Novu TV je dao Darjan Barbir iz Građanske inicijative pa dodaje kako su onečišćenja snimili radnici u luci.

No građani su Državnom inspektoratu podnijeli i prijavu, a prema saznanjima nadležnih službi, tek po završetku nadzora, znat će se više detalja.

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević smatra da mjerenja i mjerne stanice nisu dobro raspoređene te će tražiti izmjene.

Kakvo je zapravo stanje oko Ploča, najbolje pokazuju snimke koje je Morski HR objavio prije nekoliko dana.

A.B.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Ugljena prašina zagadila veliku morsku površinu kod Ploča!
PLOČE - Velika morska površina danas je bila prekrivena crnom čađom, nastalom od prekrcaja rasuteg tereta, točnije ugljena u luci Ploče. - Ovo se dogodilo danas oko 10.30 uri, Ma ovo je bila bonaca, a ovi iz Uprave Luke kažu da su nepovoljni vremenski uvjeti pri prekrcaju, naravno jer
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.