2 min. čitanja

FOTO Ugljena prašina zagadila veliku morsku površinu kod Ploča!

FOTO Ugljena prašina zagadila veliku morsku površinu kod Ploča!
Foto: Čitateljica

PLOČE - Velika morska površina danas je bila prekrivena crnom čađom, nastalom od prekrcaja rasuteg tereta, točnije ugljena u luci Ploče.

- Ovo se dogodilo danas oko 10.30 uri, Ma ovo je bila bonaca, a ovi iz Uprave Luke kažu da su nepovoljni vremenski uvjeti pri prekrcaju, naravno jer se po vitru i maretama ne može vidit koliko se rasulo ugljena po moru. Ovo je svakodnevno, nego je najbolje vidljivo kad je bonaca - kazuje nam čitateljica koja šalje ove fotografije.

Doista, nije ovo prvi put da se ovakvi incidenti događaju u pločanskoj luci, o čemu smo i sami već pisali. Osim što Pločani udišu kancerogene čestice, ovaj put zagađenje se proširilo i na morsku površinu, pa tako prekrilo i omiljene plaže, a zasigurno zagadilo i brojna staništa morske flore i faune.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Izbio požar u luci Ploče | | Morski HR
PLOČE - Oko 13 sati veći požar izbio je u Pločama. Kako doznaje Dalmacija danas, gori otpad u blizini sortirnice, između kolodvora i Luke Ploče. Plamen je već stavljen pod kontrolu. - Gori sirovina,
Instalirana specijalizirana oprema za mjerenje razine onečišćenja mora na ušću Neretve | | Morski HR
PLOČE - U sklopu projekta WATERCARE na ušću rijeke Neretve instalirana je vrijedna oprema koja će uzorkovati vodu u intervalima usklađenim s vremenskim uvjetima te mjeriti razinu onečišćenja mora za
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.