1 min. čitanja

VIDEO Gladni slonovi spašeni od utapanja

VIDEO Gladni slonovi spašeni od utapanja
Foto: BBC/ Autor: AFP

BANGLADEŠ – Dva zalutala odrasla slona podigla su na noge mještane, ali i lokalne vlasti na obali Bangladeša, nakon što su u potrazi za hranom krenuli u more preko Bengalskog zaljeva.

Gladne životinje danima su boravile na plaži, nakon što su ih tamo stjerali mještani okolnih sela, u strahu da im slonovi ne bi uništili usjeve ili u stanju gladi postali agresivni, prenosi BBC.

Slonovi su prema se tvrdnjama lokalnih vlasti, odvojili od krda i iz Mjanmara prešli u Bangladeš. Na plaži su proveli četiri dana, a kako im lokalno stanovništvo nije dalo da odu s plaže, slonovi su u potrazi za hranom krenuli u more preko Bengalskog zaljeva. Slonovi su na sreću spašeni uz pomoć lokalnih ribara, koji su ih privezali konopcima i vratili na obalu, a potom su ih odveli u šumu, dalje od ljudi.

Nažalost, ovakvi prizori sukoba ljudi i slonova u ovom dijelu svijeta nisu rijetki. Staništa slonova sve su više ugrožena sječom šume, požarima i širenjem poljoprivrednih površina. Drugi problem je što je zbog ratnih sukoba i stvaranja izbjegličkih kampova, blokiran glavni put za migraciju slonova. Životinje su stoga prisiljene, zahvaljujući ljudskom utjecaju, tražiti druge puteve i druge izvore hrane.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.