1 min. čitanja

VIDEO: EKO NERETVA 2021. – Na dnu rijeke pronađeni bicikli, romobili, plastične vrše, gume…

VIDEO: EKO NERETVA 2021. – Na dnu rijeke pronađeni bicikli, romobili, plastične vrše, gume…
Foto: Screenshot

METKOVIĆ – U subotu je održana akcija čišćenja korita Neretve, Eko Neretva 2021., od Veslačkoga kluba do Lučkoga mosta u Metkoviću u organizaciji Športskog ronilačkog ekološkog kluba Delta 5.

Prema riječima ronioca Hrvoja Jadreška, najviše smeća ima među granama i stablima koje je donijela Neretva iz gornjega toka. Ronioci su izvadili bicikle, romobile, auto gume, staklene i plastične boce, vrše… kažu da ima puno limenki oko mosta.

Na desnoj strani, uz luku se nalazi olupina većeg drvenoga broda, a bliže Lučkom mostu i veći elementi željezne konstrukcije koja je možda pripadala starom mostu.

Suorganizator akcije je ERK Malo more iz Komorne koja djeluje u sklopu Modro-zelene zadruge. Roniocima su potporu dali HGSS, DVD i JVP Metković.

Foto: Like Metković

Od posljednje ovakve akcije u Neretvi prošlo je 13 godina, piše Like Metković. Sudjelovalo je dvadesetak ronilaca iz Doline Neretve, Splita, Dubrovnika, Livna, Mostara te kadeti HRM-a iz Zadra. U akciji je sudjelovao i Kamilo Čuljak iz Splita, predsjednik Hrvatskoga ronilačkoga društva.

ŠREK Delta 5 je osnovan nedavno i trenutno ima 15-tak članova od kojih je šest danas bilo pod vodom. Predsjednik kluba je Toni Kuran a dopredsjednica Ivana Tutavac. Hrvoje Jadreško je koordinator ronjenja, a među članovima je Talijan Michele Ventura, višestruki instruktor ronjenja koji se doselio iz Tortone u Duboku.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.