VIDEO: 15 ogromnih valova koji se čine nestvarnima

SVIJET - Pogledajte fascinantne kadrove valova diljem svijeta koji pokazuju koliko su oceani moćni i zastrašujući, a opet neodoljivi!

U ovaj vjetroviti ponedjeljak donosimo video za ljubitelje doista velikih valova, takvih za kakve je gotovo nemoguće zamisliti da uopće mogu nastati!

- Najveći od svih njih je val tjeskobe koji sam osjetio od pomisli da sam u brodu na ovim valovima - jedan je od zanimljivijih komentara koje se može pročitati ispod objave.

- Ludo je pomisliti da su Vikinzi preplovili sjeverno more na malim drvenim čamcima na vesla - navodi drugi.

- Ocean je moćan i zastrašujući, a ljudi to zaboravljaju. Svaki od tih valova vjerojatno je imao milijune galona vode u sebi, a sila iza njih je zapanjujuća - još je jedan popularan komentar.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Havaji na udaru divovskih valova – Jedan prešišao dvokatnicu, drugi “upao” na svadbu | | Morski HR
Visoki valovi obrušili su se na južnim obalama Havaja na domove i poslovne prostore, poplavivši ceste i javne površine, a poremetili su i jedno vjenčanje na obali. Mnogi stanovnici Havaja tvrde da
U Tihom oceanu potvrđen najveći ikad zabilježeni usamljeni val | | Morski HR
Najveći ikad zabilježeni “usamljeni val” potvrđen je u sjevernom Tihom oceanu. Uređaji su ga registrirali u studenom 2020. godine, nedaleko od obale Britanske Kolumbije u Kanadi. Val je bio