2 min. čitanja

VELIKA POTRAGA Dubrovčanin o spašavanju kajakaša: "Uspio sam naći dvojicu, nitko ne zna koliko je bilo kajaka"

VELIKA POTRAGA Dubrovčanin o spašavanju kajakaša: "Uspio sam naći dvojicu, nitko ne zna koliko je bilo kajaka"
Foto: Morski HR / Ilustracija

Na dubrovačkom području traje potraga za tri osobe nestale na kajaku

Od popodnevnih sati na dubrovačkom području traje spasilačko - potražna akcija za tri osobe koje su uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta nestale na kajacima (dva).

Potragom je obuhvaćeno područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a potraga je proširena i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.

U potrazi sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanija Dubrovnik te vatrogasci, izvijestilo je Ministarstvo mora.

Potraga je trenutno bez rezultata, a nastavit će se do noćnih sati te ćemo po zaprimanju novih informacija izvijestiti o daljnjem tijeku spasilačko - potražne akcije.

- Zvala me jedna koncesionarka i ja sam izletio među prvima. Vidio sam nekoliko izvrnutih kajaka, ali problem je što se ne zna koliko ih je izašlo na more, koliko nije. Ja sam uspio naći njih dvoje i vratiti ih nazad - kazao je za DuList Dubrovčanin Dominko Radić koji se također uključio u akciju spašavanja na moru kod Lokruma.

- Nitko ne zna koliko je bilo kajaka, a vanka još ima plutajućih. Još se uvijek traže ljudi, vratio sam dvoje nazad pa opet idem - zaključio je Radić.

Podsjetimo, kod Lokruma je u popodnevnim satima pronađeno nekoliko prevrnutih kajaka, a prema neslužbenim informacijama traga se za više ljudi.

VIDEO Više kajaka se prevrnulo kod Dubrovnika - U tijeku je velika potraga
U tijeku je potraga na moru, odvija se s vanjske strane Lokruma, gdje je pronađeno nekoliko prevrnutih kajaka u kojima nije bilo ljudi. Prema prvim neslužbenim informacijama, traga se za više ljudi. Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, dio je izletnika, među kojima je i jedno dijete, pronađe…

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.