2 min. čitanja

VIDEO Više kajaka se prevrnulo kod Dubrovnika - U tijeku je velika potraga

VIDEO Više kajaka se prevrnulo kod Dubrovnika - U tijeku je velika potraga
Foto: Dubrovački dnevnik

U tijeku je potraga na moru, odvija se s vanjske strane Lokruma, gdje je pronađeno nekoliko prevrnutih kajaka u kojima nije bilo ljudi.

Prema prvim neslužbenim informacijama, traga se za više ljudi. Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, dio je izletnika, među kojima je i jedno dijete, pronađen, a za ostalima se još traga.

Dubrovčanin Dominko Radić uključio se u još jednu akciju spašavanja ugroženih na moru.

- Dobio sam dojavu, izašao sam defora Lokruma, vidio četiri, pet izvrnutih kajaka. Plutali su osobne stvari i dokumenti. More mi je prelazilo preko barke, toliko su visoki valovi, na refule puše i do 80 kilometara na sat.

U akciji je sudjelovao i brod Galešnik iz Cavtata. Ja sam zvao brod Danče da izađu. Priključila se i Skala. Našao sam tri kajaka prevrnuta, plutali su dokumenti, ali nema ljudi. Ja sam uspio spasiti dvojicu, ali ništa ne govore jer su u šoku. Zabrinjava me što sam našao i dva prsluka kako plutaju - kaže Radić za Dubrovački vjesnik.

- Vlasnici kajaka kontradiktorno govore koliko im fali ljudi. Policija s jednim i drugim gliserom je intervenirala, ja više nisam mogao izdržati zbog valova koji mi se prelijevaju preko barke. Navodno je brod Galešnik spasio četvoricu - dodao je Dominko.

Navodno je među izletnicima s kajacima bilo i dijete koje je, kako se doznaje, spašeno. Doznaje se kako je Radić spasio dvoje najvjerojatnije njemačkih državljana, a u Betinoj špilji ih je pronađeno četvero.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Nasukan brod s američkim i belgijskim turistima u Loparu: “Bili su jako veliki valovi, spašavali smo ih!”
Turistički brod s 38 putnika nasukao se na hrid Vela Sika kod Lopara na otoku Rabu. - Brod je prevozio američke i belgijske turiste. Dojavu da se brod nasukao dobili smo u 9.36 sati. Kontaktirala nas je Lučka kapetanija jer mi imamo vatrogasno plovilo. Bila je jaka
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.