2 min. čitanja

Važna obavijest uoči blagdana Velike Gospe

Važna obavijest uoči blagdana Velike Gospe
Foto: MUP

SPLIT – Bliži se blagdan Velike Gospe zbog čega je policija apelirala na vozače da budu posebni oprezni u blizini marijanskih svetišta gdje će se okupljati veći broj ljudi. posebno upozorenje za vozače stiže od PU Splitsko-dalmatinske.

U povodu hodočašća uoči blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza 2021. i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2021.godine, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Upozoravaju sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice) te apeliraju na njih da koriste predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se iz smjera Splita, Solina i Kaštela, cestama ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) – ŽC 6260 (ispod nadvožnjaka Kurtovići] kroz industrijsku zonu Podi u Dugopolju – cesta 01 (izlaz na cestu 01 na Križicama sjeverno od tunela Orguz) – Dicmo – Brnaze – Sinj), iz smjera Imotskog cestom će se kretati državnom cestom 060 (Imotski-Cista Provo­ Trilj-Brnaze). Također se očekuje veći broj hodočasnika koji će se kretati državnom cestom 062 (Šestanovac-Blato na Cetini), državnom cestom 0219 (Gornji Muć-Sin] i dionicom Han-Sinj), državnom cestom 01 (Vrlika-Sinj), županijskom cestom ZC 6148 (Bisko-Trilj) i županijsko cestom ZC 6150 (Blato na Cetini-Nova Sela-Ugljane).

Obavještavaju i vozače na zabranu prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 14/15. kolovoza 2021. od 20.00 sati do potrebe (osim za vozila stanara), te ih upućuju na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje). Svi vozači biti će preusmjeravani na državnu cestu D1 (brza cesta Solin-Klis).

Vozačima u tranzitu sugeriraju da u navedene dane koriste alternativne pravce, a svim vozačima na dan blagdana Velike Gospe 15. kolovoza 2021. godine da izbjegavaju vožnju državnom cestom D1 kroz grad Sinj.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.